Samsung planlegger å sende en begjæring om midlertidig forføyning i Paris og Milano hvor de ønsker at domstolene skal hindre salg av Apples Iphone 4S i disse markedene. Det melder Samsung Electronics onsdag.

Samsungs anmodning om midlertidig forføyning i Frankrike og Italia vil begge påberope seg patenter relatert til trådløs telekommunikasjonsteknologi, som involverer WCDMA-standarder (Wideband Kode Division Multiple Access) for mobiltelefoner med 3G.

Teknologien de mener er benyttet, er nødvendig for at telenett og mobiler skal fungere tilfredsstillende. Samsung sier at Apples overtredelse er svært alvorlig, og at salget av Iphone 4S derfor bør forhindres.

- Apple har helt tydelig fortsatt å krenke våre immaterielle rettigheter og tar en "gratistur" med vår teknologi. Vi vil derfor fortsette vårt engasjement for å beskytte vår intellektuelle eiendom. Samsung planlegger også å søke midlertidig påbud i andre land etter nærmere undersøkelse, skriver de i meldingen.

Les mer:
<b>Samsung måtte fjerne nettbrett</b>
Samsung vil stoppe Iphone 5

<b>Her er Iphone 4S</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.