Stemningen mellom Apple og koreanske Samsung surner til. Nå vil Samsung stoppe salget av Apples kommende Iphone 5, skriver Financial Times.

Med henvisning til patentrettigheter har Apple lykkes i å stoppe salget av telefoner og lesebrett fra Samsung. Nå tar Samsung sikte på å gi igjen med samme mynt.

FT skriver at det pågår et tyvetalls patenttvister i ni land mellom selskapene. En koreansk patentjurist som FT har snakket med gir Samsung ganske gode odds hvis de vil stoppe iPhone 5.

Apple har lykkes i å stoppe salget av Samsungs Galaxy Tab i Tyskland, og i Nederland får Samsung ikke selge tre av mobiltelefonene sine.

Samtidig er relasjonen mellom to selskapene spesiell, ettersom Apple trenger komponenter fra nettopp Samsung for å bygge Iphone. Derfor er Apple en svært viktig kunde for Samsung.











.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.