Samsung Electronics' netto overskudd hadde en nedgang på 56,9 prosent. Netto overskudd fra januar til mars var på 5,04 billioner won, som vil si rundt 37 milliarder kroner.

Driftsresultatet stupte med 60,2 prosent, til 6,2 billioner won. Salgsinntektene falt også, men ikke like mye – ned 13,5 prosent til 52,4 billioner won.

Priser og etterspørsel faller

It-giganten har hatt en rekordfortjeneste de siste årene til tross for en rekke utfordringer for selskapet, som tilbakekalling av produkter.

Nå ser det imidlertid ut til at bildet er i endring, med minnebrikkepriser som faller globalt mens etterspørselen synker.

Sterk konkurranse på mobilmarkedet påvirker også Samsung. I en uttalelse sier de at etterspørselen etter skjermer har hatt en nedgang, blant annet som følge av økt konkurranse.

Selskapet sa i en uttalelse i starten av april at de ventet et fall på 60 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.