Driftsoverskuddet ventes å lande på rundt 5,5 milliarder dollar (i overkant av 47 milliarder kroner). Fallet er ifølge Bloomberg det største siden tredje kvartal 2014.

Selskapet venter også en inntektsnedgang på 14 prosent i årets tre første måneder.

Samsung varslet forrige måned om at resultatene i første kvartal ville bli dårligere enn ventet.

Samsung forklarer nedgangen med fallende priser på minnebrikker og mindre etterspørsel etter TV-skjermer, noe som er selskapets viktigste produkter.

Aksjen litt ned

Regnskapet for det siste kvartalet i 2018 viste et stort overskudd. Overskuddet etter skatt var da en tredel av resultatet året før.

Samtidig som kvartalstallene ble lagt frem, gjentok Samsung løftet om både telefoner med brettbar skjerm og enheter med den nye og raskere 5G-teknologien, noe de håper skal reversere den negative trenden.

Aksjen falt 0,5 prosent på børsen i Sør-Korea etter resultatoppdateringen. Før endringen fredag har aksjen steget 21 prosent i år etter å ha stupt 24 prosent i 2018.

Den endelige kvartalsrapporten legges frem i slutten av april.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.