Av innstillingen til ordinær generalforsamling den 30. mars 2022 gikk det frem at valgkomiteen i videokonferanseselskapet Pexip hadde forslått partner i advokatfirmaet Schjødt og tidligere statsråd Iselin Nybø som nytt styremedlem.

Nå har komiteen mottatt innspill fra det som omtales som en større aksjonær, om mulige interessemotsetninger knyttet til Nybø og hennes rolle som partner i advokatfirmaet Schjødt, går det frem av en børsmelding fra selskapet.

«Problemstillingen ble vurdert av komiteen før innstillingen av 30. mars og konklusjonen var da at Nybø fortsatt ville ha den nødvendige uavhengigheten. Komiteen har likevel vurdert innsigelsene som nå er fremmet og kommet til at det ikke bør innstilles på styrevalg som kan gi grunnlag for spørsmål ved styremedlemmers uavhengighet», heter det i uttalelsen.

Valgkomiteen har derfor besluttet å trekke forslaget om Nybø som nytt styremedlem.

Folketrygdfondet bekrefter dialog

Pexip er notert på Oslo Børs, og har en markedsverdi på 2,5 milliarder kroner, etter et fall i markedsverdien på nær 80 prosent siden februar 2021.

Største eier i selskapet er Folketrygdfondet, med over 5,5 prosent av aksjene. Veen-familiens investeringsselskap T.D. Veen er nest størst med 4,6 prosent av aksjene.

DN har spurt Folketrygdfondet om det er de som har kontaktet valgkomiteen med bekymringer knyttet til interessemotsetninger for Iselin Nybø. Direktør for aksjer i Folketrygdfondet, Nils Bastiansen, sier følgende i en skriftlig kommentar:

– Vi bekrefter å ha hatt dialog med valgkomiteen knyttet til innstillingen. Vi kan ikke kommentere innholdet i dialogen, men tar til etterretning at valgkomiteen har endret sin innstilling.

Schjødt-partnere

DN har vært i kontakt med Nybø, som henviser til valgkomiteens leder, Dag Sigvart Kaada, for kommentar. Kaada er også partner i Schjødt.

Det har foreløpig ikke lyktes DN å komme i kontakt med Kaada.

I Nybøs sted foreslås Asta Ellingsen Stenhagen som nytt styremedlem. Stenhagen har over 20 års erfaring som advokat, og er for tiden ansatt som juridisk direktør i Morrow Batteries, et selskap som produserer batterier til elbiler. Valgkomiteen trekker også frem at Stenhagen har erfaring fra børsnoteringer og virksomhetsoverdragelser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.