Seks norske kraftaktører har satset friskt på å gi Telenor konkurranse. Under ledelse av Stig Herbern og tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen gjorde de flere store kjøp for å ruste seg til kamp. Dagens Ventelo ble til etter oppkjøpene av særlig BaneTele og Ventelo. Ventelo alene ble kjøpt for 2,33 milliarder kroner i 2007. Banetele ble kjøpt i to omganger, for til sammen rundt 1,2 milliarder kroner.

Nå er hele stasen solgt for 1,8 milliarder kroner. Regnestykket er imidlertid ikke helt enkelt. Det er nemlig både skutt inn penger i Ventelo fra eierne, samt at det følger med rundt 1,8 milliarder kroner i gjeld på kjøpet. Alt i alt dreier det seg trolig om et tap på mellom en halv og én milliard kroner.

Det tapet må bæres av BKK, Troms Kraft, Agder Energi, Nord-Trøndelag EV, Eidsiva bredbånd og Altibox, som er eid av Lyse.

Gikk ikke i som håpet
- Jeg tror salgssummen er på linje med tilsvarende transaksjoner de siste årene og sett i lys av en usikker markedssituasjon er det på et forventet nivå, sier Trond Skjellerud, administrerende direktør i Eidsiva Bredbånd til Dagensit.no.

Han mener selskapet nå har funnet en god ny havn.

- Har Ventelo utviklet seg som man håpet?

- Nei, det kan man ikke si. De regionale eierne og Ventelo har ikke utviklet seg som forutsatt. Vi har dessverre ikke lyktes med den sterke regionale og nasjonale kombinasjonen som man satset på, sier han, med henvisning til kombinasjonen av et nasjonalt nett med kraftaktørenes styrke i hver sin region.

Ventelo er solgt til Wallenberg-fond (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.