Det svenske selskapet Bambuser søker om å gå på børsen i Stockholm, og bekrefter tirsdag at det skal hente 24 millioner svenske kroner i en fersk emisjon. Det verdsetter selskapet til 115 millioner svenske kroner før emisjonen er gjennomført.

Selskapet tilbyr programvare som gjør det mulig å streame livevideo fra mobiltelefonen, og skal noteres på Nasdaq First North, «gründerbørsen» i Sverige. 

– Mobil livevideo øker farten driver på i enorm takt gjennom sosiale medieplattformer. Det gir oss et bevis på at vi er rett posisjonert med våre produkter, sier konsernsjef Hasse Eriksson i Bambuser i en pressemelding.

Hasse Eriksson, konsernsjef i Bambuser.
Hasse Eriksson, konsernsjef i Bambuser. (Foto: Bambuser)

En av investorene i selskapet er artisten Avicii, hvis ekte navn er Tim Bergling. Ifølge selskapets aksjonærliste eier Avicii 2,83 prosent av aksjene i selskapet, noe som gjør han til selskapets tiende største aksjonær.

Satser på live-video

Både Facebook, Google og Twitter har de siste årene satset mer og mer på direktestrømming av video, gjennom henholdsvis Facebook Live, Youtube Live og Periscope. Facebook har for eksempel endret algoritmene i sin nyhetsstrøm, slik at mer og mer video- og live-videoinnhold når brukerne deres.

Det har ført til at mange medier har endret sin strategi på sosiale medier for å nå ut til brukerne sine.

I tillegg til å gjøre tjenesten tilgjengelig for vanlige folk, har Bambuser tilbudt sin tjeneste til selskaper – og da spesielt mediebedrifter.

NRK-avtale

Mediebedrifter som NRK, Aftonbladet, Associated Press, MittMedia og Deutsche Welle er alle kunder av Bambuser i dag, ifølge selskapet. 

Bambuser inngikk avtalen med NRK i fjor, ifølge Dagens Media, og avtalen gjelder programvaren Iris – som for eksempel skal la en reporter raskt koble seg opp og sende live-video fra reportasjestedet direkte inn i NRKs egne videoløsninger.

Bambuser skriver pressemeldingen at deres tjeneste er installert på mer enn 50 millioner mobiltelefoner. Selskapet er kanskje mest kjent for å ha hatt en sentral rolle i videreformidlingen av protester under den arabiske våren, der deres tjeneste ble blokkert av myndighetene både i Egypt og Bahrain.

Året etter ble Bambuser hyppig brukt av journalister og aktivister i Syria, for å dokumentere krigføringen til president Bashar al-Assads regjeringsstyrker, ifølge The Guardian.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.