Amazon er i langt fremskredne samtaler om å kjøpe selskapet Zoox, som driver med selvkjørende biler. Det melder The Wall Street Journal, Financial Times og flere andre medier.

Zoox er et amerikansk oppstartsselskap, grunnlagt i Silicon Valley i California i 2014, som utvikler teknologi for selvkjørende biler. I tillegg til førerløse biler utvikler Zoox et system for brukerstyrt deling av transporttjenester, og produksjon av egne biler.

Ser for seg varelevering

Dette er første gang Amazon vurderer å gå inn i dette markedet, og man kan i fremtiden se for seg at varer bestilt på Amazon blir levert med Amazons egne selvkjørte biler.

Men det er ventet at Zoox vil kreve ny kapital på flere hundre millioner dollar før det kommer biler på veiene. Nylig måtte Zoox sparke hundre ansatte, ti prosent av arbeidsstokken, på grunn av koronakrisen.

Koronavinner

Men Amazon har en fyldig pengebinge og er blant de store vinnerne på koronakrisen, og aksjekursen er opp over 40 prosent siden midten av mars. Lockdown, stengte butikker og andre smitteverntiltak gjør at stadig flere bestiller varer og tjenester på nettet. Amazon-sjef Jeff Bezos troner nå øverst på flere kåringer av verdens rikeste person.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.