Med 260 milliarder sideoppslag i måneden er serverne til Facebook blant de aller sprekeste i verden. Det er konklusjonen man kan trekke når man sammenligner aktiviteten på verdens tre mest populære sosial nettverk.

Tallene viser at at Facebook er 11 ganger mer populær enn MySpace og har hele 59 ganger flere sideoppslag enn Twitter.

Tall Google har samlet inn viser at Facebook har 260 milliarder sideoppslag hver måned. Det er mer enn seks millioner sideoppslag i minuttet, skriver nettstedet Pingdom.com. Det betyr at serverne til Facebook ikke ligger på latsiden når de tar vare på det sosiale nettlivet til millioner av verdensborgere. Det er derfor ikke overraskende at Facebook har så mange som 30.000 servere, og fortsatt utvider serverparken.

Selv om det er lite lediggang for serverne hos de andre store sosiale nettverkene, er det likevel et hav av forskjell når man ser på sideoppslag, viser Googles tall

MySpace har 24 milliarder sidehenvisninger i måneden, Twitter har 4,4 milliarder mens LinkedIn kan skilte med 1,9 milliarder sideoppslag.

Pingdom understreker at man ikke skal ta antall sidehenvisninger som et bevis på reelle besøk eller brukertall. Man bør også se på hvordan siden er utformet og hvilken type tjenester den tilbyr. For eksempel kan billedserier generere svært mange sidevisninger.

Enkelte nettsteder oppfordrer til mer utforskning enn ved å legge til rette for at man klikker rundt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.