– Jeg er på motorsykkeltur i Cortina. Her i Italia er vi 16 personer fra jobben, sier Lars Torp.

Han er medgründer og administrerende direktør i Kolbotn-bedriften Skye Consulting. Et selskap som har vokst så sterkt at det ble årets gaselle i 2014 etter en omsetningsvekst på over 4600 prosent i en fireårs periode.

Han leder et selskap som er kjent for å dyrke småbarnsmødre og utradisjonelle turer med ansatte.

«Jeg er glad i småmødre. De er ekstremt godt forberedt, velorganiserte og effektive. Det må de jo, du klarer ikke å være yrkesaktiv tobarnsmor hvis du ikke er velorganisert», sa Torp til DN i 2014.

Han tar med seg ansatte på turer de aldri ville tatt privat, som rafting i Grand Canyon og juvhopping i Vågå.

«Turene er krydder. Du får ikke noe samhold av å ha et julebord med to ølbonger i året», sa Torp til avisen.

«Enda morsommere»

Torp startet selskapet sammen med tre partnere i 2010.

– Vi etablerte selskapet for å ha et morsomt sted å være. Det er alt overskyggende. Tjener man penger, er det enda morsommere. Men vi startet ikke for å selge, sier Torp.

– Men?

– Man kommer til et punkt. Kunder spurte om vi kan bli med dem ut i verden, men vi hadde ikke noen kontorer i Chile eller New York. Så ble vi kontaktet av tre interessenter på en og samme uke. Vi følte oss veldig populære da.

– Prisen på selskapet gikk vel da opp?

– Ja, samtidig ville vi finne både en god match og ha et morsomt sted å være. Det er ingen sutring blant eierne og de ansatte på salget. Oppslutningen er 100 prosent, sier Torp.

Nå er selskapet solgt til konsulentselskapet EY. Etter det Dagens Næringsliv forstår, er kjøpesummen mellom 200 og 300 millioner kroner.

«Veldig spennende»

EY går nå enda sterkere inn i it-sektoren med oppkjøpet av Skye Consulting.

– Vi har allerede et sterkt teknologimiljø i EY, og styrker satsingen ved å gå sammen med et selskap vi har jobbet med lenge, sier Stig Thorgersen, partner leder av Nordisk Advisory i EY.

Skye Consulting er leverandør av teknologitjenester innen programvare, konsulentvirksomhet og prosjekter til cirka 125 kunder. Selskapet har kontorer i Norge og Sverige. Totalt omsatte konsernet for 195 millioner kroner i fjor.

– Dette er veldig spennende. Vi ser at digitalisering blir mer og mer sentralt i alle sektorer. Ved å slå sammen kompetansen i Skye Consulting og EY skaper vi et sterkt fundament for å levere tjenester på dette området. Skyes ressurser utfyller vår kompetanse både i Norden og globalt. Det blir en god match, sier Thorgersen.

– Skyes ressurser utfyller vår kompetanse, sier partner Stig Thorgersen i EY
– Skyes ressurser utfyller vår kompetanse, sier partner Stig Thorgersen i EY (Foto: www.gudim.no)

Oppkjøpet medfører at EY får 145 flere ansatte i Norden.

– Med dette oppkjøpet får EY Advisory over 500 medarbeidere i Norge og 1200 medarbeidere i Norden.

Thorgersen understreker at EY har sikret seg at Skyes Consultings og ledelse opprettholdes.

– Det er viktig for oss at Skye Consultings verdier bevares og vi har sikret oss at toppledelsen i selskapet i Norge og Sverige fortsetter i selskapet. Vi flytter heller ikke kontorene. Det eneste nye fremover er at selskapet vil markedsføres under navnet EY Skye, sier Thorgersen.

– Og hvor mange hundre millioner betaler dere for Skye Consulting?

– Beløpet er konfidensielt.

Thorgersen er kjent med selskapets litt friere arbeidsmiljø.

– Vi tror at dette oppkjøpet vil forandre dynamikken i markedet og gjør hverdagen morsommere for både våre medarbeidere og kunder, sier Thorgersen.

Gaselle-handel

Skye Consulting er blant en rekke gaselleselskaper som er blitt kjøpt opp. Bare i år har den tidligere Østfold-vinneren Nett-Tjenester gått til svenske Netel Group for over 60 millioner kroner.

I fjor realiserte de fem eierne av gaselleselskapet Melin Medical til sammen 1665 millioner kroner til et nytt holdingselskap.

I 2012 laget DN oversikt over de største salgene av gaselleselskapene som totalt utgjorde over 13 milliarder kroner. Syv selskaper ble solgt over en milliard kroner, hvorav programvareselskapet Visma toppet listen med en pris på 4,3 milliarder.

Ingen kjøpefest

I Italia kjører Torp og hans kolleger på de italienske veiene med tohjulingene.

Daglig leder Lars Torp i Skye Consulting er på motorsykkeltur i Italia sammen med kolleger.
Daglig leder Lars Torp i Skye Consulting er på motorsykkeltur i Italia sammen med kolleger. (Foto: Foto: Privat)

– Jeg kjører en BMW 1200 kubikk, sier Torp.

Selv har han 13 prosent av aksjene i selskapet. Bedrift-salget vil gi ham en mellom 25 og 40 millioner ekstra i potten.

Da Torp solgte sin eierandel i Sprint Consulting til Evry i 2006, fikk han 16 millioner kroner for aksjene. Noe av pengene brukte han til å etablere Skye Consulting.

– Så nå skal du kjøpe ny motorsykkel?

– Nei, jeg skal ikke kjøpe noe verdens ting, sier Torp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kommentator i DN Bård Bjerkholt om skandalen i Danske Bank: – Gjør saken til en av de aller største hvitvaskingsskandalene i verden
01:28
Publisert: