Å glemme en mobiltelefon på en bar er alltid kjedelig – men hva hvis det er en hemmelig prototyp verdens mest kjente mobiltelefon du hadde i lommen – en mobil verden ennå ikke skulle ha sett?

Apple liker å holde kortene tett til brystet før de lanserer sine nyheter – men nå kan sommerens store nyhet allerede være avslørt – i det minste deler av den.

Ifølge nettstedet Gizmodo skal det være programmereren Gray Powell som sto for stjerneblunderen. Han skal ha vært ute på Gourmet Haus Staudt, en bar i Redwood City en halvtime fra San Francisco, for å feire sin 27-årsdag.

Bakrusen var nok ikke det eneste som plaget ham dagen etter. Med seg på festen skal han nemlig ha hatt noe som svært godt kan være sommerens store nyhet – den kommende utgaven av iPhone.

- Jeg har undervurdert hvor godt tysk øl egentlig er, skal Powell ha skrevet på Facebook via mobilen, før han forlot baren og lot den superhemmelige mobilen ligge igjen på barstolen, skriver pleasure.dk, et underbruk av borsen.dk .

Mobilen ble funnet av en person som først ventet på at Powell skulle komme tilbake – det skjedde aldri, men neste morgen ble det sendt et signal til mobilen som slettet data og gjorde det umulig å starte mobilen igjen.

Powell skal ha slettet sin Facebook-profil, skjult sin Twitter-side og endret Flickr-fotobloggen sin til privat.

Bildene av mobilen havnet etter hvert hos Engadget.com under tittelen ”iPhone 4, er den her?”.

Engadget skal ha blitt tilbudt å få se mobilen mot penger, men denne avtalen ble kapret av konkurrenten Gizmodo – som fikk 20 millioner visninger på historien, fem ganger så mange som vanlig.

Gizmodo har åpnet mobilen og mener de faktisk sitter på en ny iPhone. Man vet ikke om dette er endelig versjon, men det ser ut som om neste versjon av iPhone kan bli noe annerledes enn iPhone 3GS. Hjørnene er ikke lenger avrundet på samme måte, det sitter et kamera foran, skjermen er noe mindre, men med bedre oppløsning, kameraet har større linse og det er innebygget kameralys

Dette er første gang Apple har mistet en prototyp, og selskapet har bedt om å få den tilbake fra Gizmodo. Powell skal for øvrig ikke ha mistet jobben i Apple.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.