Grønt Norge-gründerne Waleed Ahmed og Flemming Bordoy har virkelig spist kirsebær med de store, etter at ungdommene lanserte sin solcellelader for Iphone i 2010.

Gründerne har fortalt sin historie til omtrent alle norske medier av betydning, og har blant annet blitt omtalt som Norges svar på Facebook-gründeren Mark Zuckerberg.

Han er bli sett sammen med celebriteter som det norske konprinsparet, dronning Rania av Jordan, Jon Fredrik Baksaas i Telenor og ikke minst næringsminister Trond Giske.

Se Trond Giske knytte slipset til Waleed Ahmed (Youtube)

Historien de har fortalt er som et eventyr – en idé om en solcellelader for Iphone har ført til rask suksess over store deler av verden. Problemet er bare at partene DN.no har sjekket historien med forteller en annen historie – fra produsenten i Kina til angivelige kjøpere i Norge og Kuwait, samt domstolen der de hevder å ha levert inn et søksmål.

Les hele historien her: Hevder norsk gründer-fenomen er en bløff

OBS: Acever og Grønt Norge har nå kommet til enighet og Acever trekker ifølge et dokument underskrevet av begge parter sine påstander.

Enormt antall medieoppslag
For å gi et inntrykk av selskapets historie, oppslagene og påstandene har vi samlet noen av de viktigste her, i kronologisk rekkefølge.

Antallet oppslag er totalt sett mye større, men i disse sakene fremgår sentrale påstander om selskapets utvikling:

Les mer: Hevder norsk gründer-fenomen er en bløff (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.