Det finnes flere tjenester for varsling av fartskontroller langs veien, og mange gps-er tilbyr dette som en tilleggstjeneste. Men utfordringen til disse tjenestene har vært at de enten ikke er komplette eller at de koster mye penger.

Nå lanseres appen Icoyote, Europas mest brukte varslingstjeneste for radarvarsling, for Iphone i Norge og 12 andre land i Europa. Tjenesten er allerede i bruk i seks land i Sentral-Europa og har tilsammen 1,5 millioner brukere. Utviklerne regner med at dette dobler seg det neste året.

Icoyote er ikke en komplett navigeringsapp, den fungerer kun som en varslingstjeneste. Dermed kan også prisen holdes nede. Coyote Systems, som står bak tjenesten, sier de vil tilby den gratis til de har fått opparbeidet en stor nok brukermasse.

I tillegg til offentlig informasjon er det nemlig brukerne selv om legger inn hendelser og nye fartsmålere langs veiene. Icoyote merker når du står i kø, og dersom det skjer en ulykke kan du enkelt varsle alle andre brukere av appen så de kan velge en alternativ rute.

Informasjon fra Icoyote kan også brukes sammen med navigasjonssystemer fra Tomtom, Garmin og Pioneer og innebygde navigasjonsløsninger i blant annet Renault-biler.

Appen er sendt inn til godkjenning i App Store og kan lastes ned så snart Apple har godkjent den. Icoyote er også tilgjengelig for Android, i en versjon som omfatter hele Europa. Prisen for Android-versjonen er 11,94 kroner.

 

Les også:
LG lanserer pc-ytelse i lommen
Facebook kaster seg inn i mobilapp-krigen
Få betalt med Iphone
Fotokongen klar for Ipad
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.