(DN.no / Berlin) Under Philips pressekonferanse på IFA denne uken annonserte selskapet at det har gått videre med et samarbeid med LG, Loewe og Sharp om en felles standard for utvikling av tjenester til smart-tv.

Smart-tv er et begrep for tv-apparater med internettilkobling og mulighet for å kjøre egne programmer (apps) og tjenester som på en smarttelefon eller et nettbrett.

Koalisjonens felles standard går ut på å lage ett felles utviklingsverktøy for de som lager apps til smarte tv-er slik at man ikke trenger å gjøre den samme jobben flere ganger. Ved å bruke åpne standarder (HTML5, CE-HTML og HbbTV) for utvikling av programmer blir det lettere for de ulike produsentene å støtte appene.

– Vi tror dette vil gjøre at flere ønsker å bruke tid på å lage apps til smarte tv-er slik at tilbudet til brukerne blir bedre. Vi håper også at flere produsenter vil bli med i alliansen og ønsker de som vil velkommen, sier Robert Smits, sjef for tv-er i Philips.

Kaster seg på
Norske Opera Software er eneste norske selskap som er representert på IFA i år. De lanserer sin nye applikasjonsbutikk for smart-tv under messen.

– Dette er et område med stort potensial for vekst og ikke minst et område hvor vi som lite selskap kan gå inn og konkurrere i toppen fra starten i stedet for å være utfordrer, sier produktsjef for tv i Opera, Frode Hernes.

Han liker Philips allianse av flere årsaker.

– De bruker de samme standardene og den samme arkitekturen som oss. I tillegg gir det oss en mulighet til å selge tilpassede nettlesere til alliansens tv-apparater, sier Hernes.

Se intervju med Hernes:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.