Butikkene Radioshack, Best Buy og Wal-Mart halverer alle prisene på den nye Iphone 5C, gjennom diverse tilbud. Telefonen koster 99 dollar, eller rundt 600 kroner, når den kjøpes på Apple store. Men nå blir den solgt for rundt halvparten av prisen i de tre amerikanske kjedene frem mot jul, skriver Marketwatch.

Fra lørdag vil kunder som kjøper 5C på Radioshack få et gavekort til verdt 50 dollar som kan brukes på kjøpet av Iphone 5C, dermed blir prisen på telefonen 49 dollar, eller 300 kroner. Tilbudet skal vare frem til 2. november, skriver Marketwatch.

Selger med sperre
Også Wal-Mart kaster seg på trenden og kutter prisen på Iphone 5C til 45 dollar, dersom den kjøpes med to års kontrakt. Kjeden skriver i en pressemelding at tilbudet vil vare frem til jul, skriver CNN.

Begge tilbudene kom etter at nettbutikken Best Buy i forrige uke annonserte at de ville gi ut at gavekort på 50 dollar til alle som kjøpte Iphone 5C. Dermed er altså prisene på billigversjonen av Iphone på vei ned dit analytikerne mente at den burde være da telefonen ble lansert.

Så langt er tilbudene kun tilgjengelige der disse kjedene opererer, på grunn av høy kjøpekraft i det norske markedet er det tvilsomt at slike tilbud vil komme til Norge sammen med lanseringen av telefonen i desember.

For dyr
«Vi er bekymret for at Apples uvillighet eller mangel på mulighet til å lansere et billig produkt til voksende markeder vil sikre at selskapet fortsetter å tape markedsandeler i markeder der billigtelefoner er mest populære», skrev Sanford C. Bernstein kort tid etter lanseringen av 5C og 5S.

Apple har ikke ønsket å kommentere på uttalelsene fra analytikerne. Selskapet har heller ikke ønsket å kommentere på tilbudene fra butikkjedene, skriver Marketwatch.

Til nå har både 5C og 5S blitt tatt veldig godt imot av markedet, og det har blitt solgt over 9 millioner eksemplarer av telefonene verden over.

Les også:
Samsung forventer rekordresultat
- Ikke rart Iphone ble hacket
Luksuslyd til Iphone (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.