Det er første gang siden SMS-en ble oppfunnet at vi ser nedgang i antall sendte tekstmeldinger. Totalt sendte mobilkundene vel 4,2 milliarder meldinger i første halvår 2010, en nedgang fra 112 til 105 meldinger per person i måneden.

- Selv om over 4 milliarder meldinger er mye, betyr dette 82 millioner færre SMS-er enn i første halvår 2009. Nedgangen utgjør om lag 50 millioner kroner, slår PTs direktør Willy Jensen fast. Han tror sosiale medier som Twitter og Facebook har skylda.

Prisene for mobil og bredbånd fortsetter å falle, men omsetningsøkningen kompenserer for prisfallet og sørger for en vekst på 2,5 prosent på ett år. Det er den store økningen i mobil datatrafikk som sørger for det meste av veksten, viser tall fra Post- og teletilsynet.

Antall abonnenter med fasttelefon har falt med nesten 8 prosent det siste året, og bruken faller enda mer. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.