Snap Inc., selskapet bak Snapchat, imponerer ikke investorene etter å ha lagt frem resultater for tredje kvartal rett etter at de amerikanske børsene stengte sent tirsdag kveld. Snap-aksjen falt nesten fire prosent i regulær handel, og aksjekursen falt ytterligere bratt da resultatene ble kjent. Etter en knapp halvtime var Snap-aksjen ned over fire prosent, i meget nervøs handel.

– Vi har levert sterke resultater dette kvartalet, og vi er fornøyd med at investeringene vi har gjort fortsetter å drive veksten. Vi er klart på vei mot lønnsomhet, sier toppsjef Evan Spiegel i kvartalsrapporten.

Snap rapporterer inntekter på 446 millioner dollar for tredje kvartal, femti prosent mer enn samme periode i fjor. Resultat per aksje ble minus fire cent.

Antallet brukere økte fra 203 millioner ved slutten av andre kvartal til 210 millioner ved utgangen av tredje kvartal.

Det var på forhånd ventet en inntekt på 435 millioner dollar og et tap på 19 cent per aksje, men flere analytikere ventet at resultatet ville ligge høyere enn estimatene, ettersom brukerveksten utenfor USA har vært solid og annonsemarkedet vokser.

– Selv om Google og Facebook dominerer markedet for mobilannonser er det rom for flere vinnere ettersom mobilbruken øker. Aksjen har sunket som ventet den siste tiden i påvente av produktnyheter fra Instagram og bekymringer for brukertrender, men det tror vi er ubegrunnet, sier analytiker Richard Greefield i LightShed Partner til Barrons.

Venter lønnsomhet

Snap har hatt en kursøkning på over 150 prosent hittil i år, men kursen har det siste kvartalet sunket fra toppnoteringen på 18,36 dollar i august til 13,76 dollar per aksje dagen før resultatfremleggelsen.

Selskapet har den siste tiden solgt unna egne aksjer, noe markedet har tolket som en kjøpsmulighet og et signal på vekst i kvartalene som kommer. Til tross for rask vekst og solide inntekter har selskapet til nå ikke vært lønnsomt, men underskuddene har krympet kvartal for kvartal. I samme periode i fjor var tapet 25 cent per aksje og i tredje kvartal for to år siden var tapet 36 cent per aksje.

– Jeg venter at Snap blir lønnsomt i fjerde kvartal, sier analytiker Youssef Squali i SunTrust Robinson Humphrey i en analyse mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.