Tjenesten skal koste 3,99 dollar i måneden, rundt 40 kroner. Snapchat skriver på egne nettsider at denne tjenesten «vil tillate oss å levere nye Snapchat-funksjoner til noen av våre mest lidenskapelige samfunnsmedlemmer». I tillegg vil brukerne av tjenesten bli prioritert ved kundestøttehenvendelser.

Disse funksjonene inkluderer å kunne feste din nære venn som en «BFF» og å tilpasse appens ikon, skriver CNBC.

Norge er i første omgang ikke et av de ni landene Snapchat+ lanseres i, men de skriver at de planlegger å ekspandere til flere land over tid.

Skuffende kvartalstall

Ifølge CNBC bommet Snapchat på Wall Street sine forventninger for salg og fortjeneste, og hadde skuffende prognoser for inntektsvekst da de presenterte tallene for første kvartal i slutten av april.

Administrerende direktør i selskapet Evan Spiegel sa da at det første kvartalet av 2022 viste seg å være mer utfordrende enn først ventet. Da skyldte han på makroøkonomiske forhold, blant annet annonsører som satte sine kampanjer på pause som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Aksjen har det siste halvåret stupt over 70 prosent. I september 2021 nådde den sitt toppnivå, og kunne handles for 83,11 dollar mot 13,5 dollar i skrivende stund.

Også i oktober 2021 opplevde Snapchat skuffende kvartalsresultater. Det ble starten på deres børsnedtur, og på børsraset 21. oktober ble Spiegels formue barbert med 6,7 milliarder på få minutter.

Twitter Blue

Snapchat er ikke den første SoMe-plattformen til å innføre abonnementstjenester. DN skrev i 2021 om lanseringen av abonnementstjenesten Twitter Blue. Her kan en betale 2,99 dollar, rundt 30 kroner, for tilgang til «eksklusivt innhold».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.