Nettmegleren Nordnet har opplevd at mange av deres kunder har latt seg friste til å kjøpe aksjer i Snapchat, billeddelingstjenesten som gikk på børs sist torsdag.

Børsnoteringen av Snapchat er en av de mest omtalte i media i nyere tid, og aksjen har fått varm mottagelse på Wall Street. Selv om skeptikere mente prisingen av selskapet i forbindelse med børsnoteringen var oppblåst, var ikke markedet enig i dette.

Appetitten på Snapchat-aksjer er også synlig i Norge. 318 nordmenn kjøpte aksjer i Snapchat de første dagene. Antall handler var 630 første dagen, og 780 fredag, opplyser Nordnet.

Totalt handlet norske kunder billeddelingsaksjer for 21.383.808 svenske kroner i løpet av de to første handelsdagene. Nettokjøpet torsdag og fredag endte på 5,2 millioner kroner. Det betyr at mange av investorene valgte å selge seg ut av aksjen kort tid etter at de kjøpte seg inn.

Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet tror han vet årsaken. 

– Det kan medføre stor risiko å sitte over natten i en aksje som har så stor volatilitet, sier han.

Twitter eller Facebook?

– Ingen vet ikke om Snapchat vil ta en Twitter eller en Facebook, sier han og forklarer:

Mens Twitter først steg fra 28 dollar til 44 dollar første handelsdag og fortsatte videre oppover til 80 dollar på kort tid, handles den nå til 15 dollar tre år etter.

– Twitter har ikke klart å få den veksten markedet ventet, sier Hauglund og trekker frem Facebook som et eksempel som har hatt motsatt utvikling.

Da Facebook ble børsnotert i 2012 ble aksjen introdusert til en kurs på 38 dollar.

– Den falt i etterkant til 18–19 dollar, men har senere klart å vise en forretningsmodell som fungerer med mye reklamesalg. Nå handles den til 137 dollar aksjen, konstaterer investeringsøkonomen.

Fått med deg DNs podkast om Snapchat?

Facebook nå er verdsatt til 400 milliarder dollar, eller rundt ti ganger mer enn det markedet verdsetter Snapchat til.

Kun Statoil er større

Etter bare to dager på børsen, verdsettes bilde- og videomeldingstjenesten Snapchat til 262,3 milliarder kroner, skrev DN mandag morgen. Det innebærer at selskaper som Telenor, DNB Norsk Hydro og Orkla er mindre verdt enn Snapchat. Bare Statoil slår Snapchat i markedsverdi på Oslo Børs.

Nordnet forteller at deres kunder i Norden handlet Snapchat-aksjer for totalt 105.071.817 svenske kroner på torsdag og fredag. Nettokjøpet av aksjer endte på 15,4 millioner kroner. 

På åpningsdagen gjorde Nordnet 2100 handler, mens antall handler fredag endte på 2550.

Ved inngangen til denne uken er det 1280 Nordnet-kunder som fortsatt har Snapchat-aksjer i sin portefølje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.