Betalingsformidleren Teller melder at de nå har ferdigstilt all nødvendig infrastruktur for å kunne håndtere kontaktløs betaling med kort og mobiltelefon fra alle brukersteder som er kunde hos dem.

- Våre systemer er nå klare for å ta imot betalinger både gjennom VISA og Mastercard. Mange brukersteder kan bli klare for dette på dagen, det er ofte bare snakk om en programvareoppdatering, sier produktsjef i Teller, Knut-Edmund Furu til DN.no.

Kontaktløs betaling er en kommende betalingsform hvor man ikke trenger å stikke et kort inn i en terminal for å betale, man trenger bare legge kortet inntil. Det betyr at man også kan bruke alternativer til kort for å betale med. Det som i dag ligger inne i chip-en på bankkortet ditt kan like gjerne ligge i en mobiltelefon, eller i et klistremerke festet til et armbåndsur.

Trenger kort
For å få kontaktløs betaling ut til brukerne må bankene utstede «kort» som støtter dette. Og siden mobiltelefonen er den nye betalingsbæreren man har mest tro på, må også mobiloperatørene inn i bildet for å tilpasse sine sim-kort til også å være betalingskort.

- Vi har kjørt flere prosjekter vi har lært mye av allerede. Noen av våre kunder har siden våren 2011 kunnet skaffe seg et kort for kontaktløs betaling. Kortet er ikke tilknyttet noen konto, men må fylles opp som et kontantkort. Vi har også utstyrt et par hundre reisende som skal til Sommer-OL i London med slike kort, sier forretningsutvikler for kort og betaling i Sparebank 1 Midt-Norge (SMN), Thor Ragnar Klevstuen til DN.no.

SMN har ligget langt fremme i utviklingen av løsninger for kontaktløs betaling, men kan likevel ikke love noen utbredte løsninger ennå.

- Vi kan verken love eller utelukke at det kommer flere kontaktløse betalingsløsninger fra oss i år, men vi vil jo gjerne få dette ut til kundene siden alle tilbakemeldinger fra de som har prøvd det er så positive. Jeg tror 2013 blir det kontaktløse året i Norge, sier Klevstuen.

Han får medhold fra Norges største bank.

- Vårt pilotprosjekt i Oslo ga oss enormt positive tilbakemeldinger. Hele 97 prosent av de som har prøvd kontaktløs betaling vil ha det permanent, og 90 prosent mener dette er raskere og enklere enn vanlig kortbetaling. Men dessverre kan vi ikke love noen breddetilbud i år. Men i løpet av første halvår 2013 får nok kontaktløs betaling et gjennombrudd, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.