Snowflake, det åtte år gamle skybaserte datalagringsselskapet, har sendt inn en konfidensiell søknad til det amerikanske Finanstilsynet (SEC) om å bli tatt opp til notering på børs, skriver Bloomberg og Financial Times, og viser begge til kilder med kjennskap til saken.

Goldman Sachs skal være hyret inn som rådgiver og det skal tilsynelatende allerede være interesse blant investorer.

Ifølge FT har Snowflake mottatt signaler fra meglerhus om at verdsettelsen kan ligge mellom 15 og 20 milliarder dollar, tilsvarende 138–184 milliarder kroner. Det vil i så bli en av årets største teknologinoteringer, men også føye seg inn i rekken over de største tech-noteringene de siste årene.

Onsdag fortsetter Nasdaq den positive trenden som har ført til 45 prosent stigning siden 20. mars.

Nøkkel-tall:

  • Dow Jones: -0,53 prosent
  • S&P 500: -0,15 prosent
  • Nasdaq Composite: +0,65 prosent

Kan gå på børs i sommer

Ifølge kilder med kjennskap til saken kan en børsnotering være aktuelt allerede i sommer, men som følge av koronavirus og presidentvalg i november kan det samtidig bli utsatt.

Ved sist kapitalinnhenting i februar, da Dragoneer Investment Group og Salesforce gikk inn med penger, ble Snowflake priset til 12,4 milliarder dollar. Da sa toppsjef Frank Slootman at selskapet nærmet seg en milliard dollar i årlige inntekter og var nær å ha en positiv kontantstrøm.

Dobling for børsdebutanter

Tirsdag satte den teknologitunge indeksen Nasdaq Composite en ny toppnotering og har dermed hentet inn hele fallet fra tidligere i år. Interessen for nye tech-investeringer har vært skyhøy.

Tidlig i juni gikk selskapet Zoominfo på Nadaq og har i løpet av få dager doblet seg i verdi. Også Vroom, en online handelsplass for bruktbiler, har doblet seg i verdi etter at aksjene ble tatt opp til handel denne uken.

På Oslo Børs har videkonferanseselskapet Pexip steget 34 prosent siden børsnoteringen i midten av mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.