En amerikansk artillerist har brukt 150.000 kroner av egen lomme for å utvikle en iPhone-app som kan brukes i skarpe stridssituasjoner, skriver New York Post.

Tactical Nav skal bli et verktøy som fungerer som et slags sosialt nettverk for soldater på slagmarken. Ser man noen Taliban-soldater kan man plotte posisjonen deres og dele den med medsoldatene. Man kan også dele bilder av fiendtlige stillinger og omgivelsene. Appen kan til og med brukes til å sende koordinater for å styre artilleri-ild.

Mannen bak Tactical Nav er selv artillerist og tjenestegjør i Afghanistan. Han sier ideen til appen kom til ham i en drøm. Han påpeker også at de fleste soldater uansett bruker smarttelefoner i felten og at det derfor er en egnet plattform for et slikt system. Appen ventes gjort tilgjengelig i App Store neste måned.

Artikkelen sier ingenting om hva Apple og det amerikanske forsvaret mener om appen. Den sier heller ingenting om hvor vidt hvem som helst kan laste den ned og begynne å plotte inn talibansoldater på hvert gatehjørne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.