– Hvis du fikk øremerket 50 millioner kroner til å satse på ett norsk selskap – hvilket ville du ha valgt og hvorfor?

– Jeg tror tiden er moden for at et markedsledende selskap kan bygges ut fra Norge, så jeg ville nok, litt ubeskjedent, ha satset på videoselskapet jeg er i ferd med å bygge opp. Det er svært krevende å bygge en raskt voksende start-up, og samtidig er det nettopp farten som er avgjørende for et slikt selskaps potensial og suksess. Vi har satt et mål om å bygge et globalt plattformselskap, og da er blant annet nok kapital til rett tid helt avgjørende.

– Påvirker terrortrusselen i Europa dine ferieplaner i år?

– Nei, ikke direkte. Jeg snakket med familien om det før vi bestemte oss for årets sommerferie, både før og etter hendelsene i England, men vi var ganske fast bestemt på ikke å endre planene våre.Vi var på vennetur i London like etter det siste angrepet der, og tankene går jo så klart til det forferdelige som har skjedd. Samtidig ønsker jeg ikke at vi skal kues eller la oss true til å leve mindre frie liv, så jeg forsøker å sette den tanken først.

Hvilken vane tror du dine nærmeste irriterer seg mest over ved deg?

– At jeg snurrer håret rundt fingrene når jeg sitter og slapper av. Det er en vane jeg har hatt helt siden jeg var barn, vet ikke helt hvor det kommer fra, men er noe som skjer helt spontant.

– Hva var det siste du delte i sosiale medier og hvorfor?

– Jeg delte en video om fremtidens markedsføring, som vi laget i Vibbio sammen med Hans-Petter Nygård-Hansen. Det er del av en serie vi jobber med for å synliggjøre store endringer i måten vi kommuniserer på nå, og for å lære bort en del nye, enkle tips og triks.

– Jobber man like effektivt hjemmefra?

– Jeg har i flere perioder drevet for meg selv, og også da blant annet med hjemmekontor. Min opplevelse er nok at nei, man er ikke like effektiv. Hjemlige sysler kan fort ta alt fokus – irritasjon over rot, oppvask og annet, som gjør at selve jobbdagen og konsentrasjonen fort kan bli litt til og fra.

– Hva er den beste boken du har lest? Og hva skal du lese i sommer?

– Jeg prøver å pløye gjennom en bred variasjon, både noe lettlest krim på stranden, og noen biografier og dokumentariske bøker. Gjerne litt jobbrelatert selvutvikling også, i år er det «Platform Revolution» av Geoffrey G. Parker. Jeg tror en av mine favorittbøker må være «Shantaram», av Gregory David Roberts.

– Hvem ville du helst vært på nachspiel med?

– Definitivt Elon Musk. Det hadde vært utrolig interessant å henge litt med ham i en uformell setting og pirke litt i hva som får ham til å tikke, og gjerne hørt noen røverhistorier fra en utrolig spennende karriere.

– Hvorfor er det så få kvinner i finansbransjen?

– Visse bransjer har historisk sett vært svært mannsdominert, slik som finansbransjen og også teknologibransjen. Mulig det til en viss grad skyldes at når sektorer blir svært dominert av ett kjønn, så tiltrekker det flere likesinnede. Like barn leker best? Jenter har ikke blitt oppfordret å søke den retningen. Jeg håper, og tror, at unge kvinner som vokser opp i dag, vil ta andre og mer selvstendige valg, og at flere av dem vil velge disse bransjene – og gjerne også bli oppfordret til det!

– Hva var det viktigste dine foreldre lærte deg?

– At alt er mulig, men ingenting kommer gratis. Jeg fikk min første jobb da jeg var 14 år, og har alltid visst at hvis jeg ønsker meg noe, må jeg jobbe for det. Resultatet er nok en ganske målrettet og fokusert holdning til liv og karriere, og det takker jeg foreldrene mine for.

– Hva bør være den viktigste saken i årets valgkamp?

– Fremtidens utdannelse – altså hvordan vi skal utdanne i takt med fremtidens behov.

Med alle de store endringene som skjer i verden i dag, mange drevet frem av ny teknologi, vil den verden våre barn skal leve i som voksne, se ganske annerledes ut enn i dag. For å forberede samfunnet som helhet på dette, må vi begynne med skole og utdannelse.

 – Hvem skulle du gjerne sett bli statsminister til høsten?

– Jeg er svært positivt overrasket over den nye unge presidenten i Frankrike, Macron. Han har på få måneder skapt mange positive endringer, blant annet ved å opprette en digitalminister-post i sin regjering. Jeg kunne virkelig ønske at Norge kunne få en ung, våken og foroverlent leder, lik Macron, og også Trudeau i Canada, men jeg vet ærlig talt ikke helt hvem det kunne vært her hjemme akkurat nå.

 – Hva ville du gitt Donald Trump i bursdagspresang?

– Twitter-munnkurv.

– Hva er oljeprisen i 2020?

– Har ingen tro på at den skal opp igjen, så vil tro den er ganske mye lavere enn i dag.

– Hvis du kunne gitt deg selv et råd da du var yngre, hva ville det vært?

– Gi litt mer blanke, litt oftere.

– Hører du på podkast, hvis ja – hva vil du anbefale?

– Ja, jeg hører på podkast. Favoritten er MediaPuls, og så abonnerer jeg også på Shifter, Sosialt Sett, 20-30, The Ratchet og Kampanje. Hvis man er interessert i hva som rører seg innen tech, kommunikasjon og marketing, er alle disse relevante.

– Valg: Ett år uten smarttelefon eller ett år uten alkohol?

– Ett år uten alkohol. Lett. Har to barn, så har gått flere år uten alkohol allerede, null stress. Uten telefon, derimot, det hadde vært utfordrende.

– Hvilken karakter (serier/bok/film) identifiserer du deg mest med – og hvorfor?

– Jeg er fan av «House of Cards» – og spesielt Claire, som er en skikkelig grepa dame. Jeg er nok langt ifra så kynisk eller hard, men sannsynligvis minst like ambisiøs og målrettet, så om jeg skulle velge en karakter, er det nok henne.

 – Du mister jobben i dag. Hva gjør du i morgen?

– Jeg leser meg opp på de nyeste trendene, booker meg på noen spennende eventer, kontakter nettverket mitt, og lager en plan.

– Hvis du måtte velge ett, hvilket tv-reality-show hadde du deltatt på?

– Jeg tok faktisk et sånt valg i fjor, da jeg ble spurt om å delta på «Kjære Mamma. Gikk en liten runde med meg selv da, spesielt siden det involverte resten av familien også. Men bestemte meg for å si ja, da det var et av de få programmene jeg faktisk hadde sett og blitt rørt av, og de ønsket å ha med en «gründer-mamma», for å dele litt av en noe annerledes hverdag – noe jeg tenkte kanskje kunne være med på å inspirere, og avlive noen av mytene som kanskje holder andre potensielle mammaer tilbake fra å starte selv.

– Hva skulle du gjerne hatt en robot til?

– Til å styre vaskerommet. Fylle og tømme maskinen, henge opp og brette. Det er sånne kjedelige, repetitive oppgaver som jeg veldig gjerne kan delegere bort.

– Hytte ved sjøen eller leilighet ved Middelhavet?

– Det er faktisk en årlig diskusjon i hjemmet. Jeg har vokst opp med hytte ved sjøen, og det er helt fantastisk, men samtidig er sommeren ustabil her hjemme, så for å sikre garantert «sand and sea», som mine gutter sier, er et feriested ved Middelhavet veldig fristende.(Vilkår)

Sauseskolen: Vaniljesaus
Hjemmelaget vaniljesaus.
01:19
Publisert: