Den japanske elektronikkgiganten Sony er først og fremst kjent for forbrukerelektronikk, som spillkonsollserien Playstation, nå kan det virke som om de vil satse mer på bilteknologi fremover.

Hvert år samles elektronikkinteresserte i Las Vegas for å overvære den årlige Consumer Electronics Show, der elektronikkselskaper presenterer sine teknologiske nyvinninger.

Presentasjonen til Sony inneholdt blant annet verdens første møte med logoen til den kommende spillkonsollen Playstation 5 og selskapets satsing på bruk av 5G-teknologi. Den største overraskelsen var imidlertid lanseringen av Sonys splitter nye konseptbil «Vision-S». Det skriver flere medier som var til stede, deriblant norske Tek.no.

Teknologi fra Blackberry og Bosch

Ettersom Vision-S er en såkalt konseptbil, er det lite trolig at den noen gang vil bli masseprodusert, men bilen «legemliggjør vårt bidrag til fremtidens mobilitet, og inneholder et utvalg av Sonys teknologier», ifølge konsernsjef Kenichiro Yoshida.

Bilen, en elektrisk sedan, er ifølge det amerikanske teknologinettstedet The Verge utviklet i samarbeid med bilprodusenten Magna, og er også utstyrt med teknologi fra selskaper som Blackberry og Bosch, i tillegg til Sony.

33 sensorer

Sony opplyste selv at bilen er utstyrt med 33 innvendige og utvendige sensorer, bredformatsskjermer og avanserte høyttalere. Flere av de tilstedeværende mediene skriver at seansen varte såpass kort, slik at flere spørsmål står ubesvart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.