Det er i allefall spådommen fra bransjeeksperter, skal man tro IHS Screen Digest, som viser til en fersk rapport.

Så langt har telefoner med operativsystemet Android under fem prosent av omsetningen av mobilapplikasjoner, skriver Computerworld og viser til IHS-rapporten.

Apple har praktisk talt skapt en ny pransje da selskapet åpnet App Store i 2008. Enkel nedlasting og problemfri kjøpsløsning av de små programmene gjorde at etterspørselen ekspolderte. Ifjor tjente nettbutikken 1,8 milliarder kroner, noe som ga den 83 prosent av hele det blomstrende app-markedet.

Dette har vært med på å sementere Apples grep om smartelefonmarkedet.

- Apple har greid å beholde sitt fortrinn på grunn av sitt strengt kontrollerte økosystem. Et velintegrert, enkelt og trygt betalingssystem via iTunes er kjernen, mener analytiker Jack Kent hos IHS. Lanseringen av Ipad ifjor, har bidratt til å øke fortjenesten ettersom marginene er bedre for nettbrett enn for mobiltelefoner.

Selv om 2010 tallene er imponerende for Apples del, er det likevel en tilbakegang fra 2009. Konkurransen er sterkt økende og innen 2014 vil Apple bare kontrollere halvparten av det totale markedet, ifølge IHS-rapporten.

Applikasjoner til RIM, Nokia og Googles Android-system er ventet å bli de største konkurrentene, men mye kan skje innen 2014.

Android Market opplevde en inntektsvekst på nesten 900 prosent i fjor, men med beskjedne 4,7 prosent av markedet er det fortsatt langt igjen.

Akkurat nå ser det ut til at Android-app'ene vil bli Apples største konkurrenter ettersom salget av Android-telefoner har skutt fart. Med det blir det også mer attraktivt for utviklerne å lage app'er til disse telefonene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.