Apples årlige konferanse for programvareutviklere starter i kveld norsk tid, og tradisjonen tro åpner de med en presentasjon av nye produkter og tjenester.

Like tradisjonelt er det med rykter om hva som skal avdukes, og dette er hva man tror kommer i kveld, ifølge nettstedet Macrumors.com.

Ny musikktjeneste

Det mest omtalte ryktet for kveldens presentasjon dreier seg om en ny musikktjeneste. Apple har hittil solgt musikk for nedlasting gjennom Itunes, men etter hvert som strømming av musikk gjennom tjenester som Spotify og Wimp har blitt mer vanlig taper Itunes terreng.

Dette ønsker selvsagt Apple å gjøre noe med og skal antakelig lansere en Spotify-konkurrent som er integrert med Itunes og Musikk-appen på Iphone.

Sammen strømmetjenesten kan det også hende at Apple lanserer en ny radiotjeneste hvor man kan lytte gratis til musikk.

Ios 9

Neste generasjon av Ios - Apples operativsystem for Iphone og Ipad - kan bli lansert. Sentralt i den nye versjonen er en ny proaktiv søkefunksjon som skal vise deg informasjon når du trenger den, uten at du må oppsøke den.

Funksjonen er veldig lik funksjonaliteten i Googles Nå-tjeneste for Android-telefoner.

«Proactive», som funksjonen heter, henter inn informasjon fra en rekke apper og erstatter også søkefunksjonen «Spotlight».

Ios9 kan også inkludere en ny integrert tjeneste for kollektivtransport i Apple Kart og støtte for å skjelne mellom lette og harde trykk på skjermen slik Apple Watch kan.

Apple Watch

Apples smartklokke Apple Watch er nå tilgjengelig i en del land og ett av problemene mange opplever med klokken er forsinkelse i oppdateringene mellom klokken og telefonen den er paret med.

Fra i kveld av kan det hende Apple lanserer nye verktøy for utviklerne som inkluderer muligheter til å kjøre apper direkte på klokken i stedet for at klokken bare viser det telefonen jobber med.

OS X 10.11

En ny versjon av OS X for Mac-maskiner vil antakelig komme med nye sikkerhetsrutiner som gjør det vanskeligere for ondsinnet programvare å manipulere systemfiler.

Et nytt kontrollsenter som er mer likt det man finner på Ios skal også komme.

DN dekker presentasjonen som starter klokken 19 norsk tid, mandag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.