Musikktjenesten Spotify planlegger å øke prisene på familieabonnement i Norge og Skandinavia med 13 prosent, skriver Bloomberg News. Bloombergs kilder er anonyme, men skal ha førstehånds kjennskap til saken.

Prisøkningen skal foreløpig være en test for å se om differensierte priser i ulike regioner vil bli godtatt av kundene.

Spotify har opplevd fallende inntekter per abonnent etter at de innførte familieabonnement, som lar inntil fem personer bruke tjenesten samtidig for 169 kroner per måned. Et individuelt abonnement koster 109 kroner per måned. Familierabatten er dermed nesten 70 prosent om man er fem i familien og litt over 60 prosent om man er fire personer.

Press fra bransjen

Selskapet har 108 millioner betalende abonnenter, men klarer likevel ikke å tjene penger. Samtidig er de under press fra plateselskapene som ønsker bedre inntjening per abonnent.

Dette er andre gang på et drøyt år at norske abonnenter må finne seg i en prisøkning. I mai 2018 satte Spotify opp prisen på alle abonnementer i Norge med 10 prosent.

Spotify ønsker ikke å kommentere saken til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.