I sommer gransket det svenske skatteverket milliardæren Felix Hagnö (47), en av de største investorene i streamingtjenesten Spotify, og blant Sveriges rikeste. I utgangspunktet konkluderte de med at han skyldte 29 millioner svenske kroner i skatt etter å ha tatt ut store utbytter uten å rapportere dem mellom 2015 og 2017, skriver Aftonbladet. I tillegg til det kommer en tilleggsskatt på 11 millioner svenske kroner for å ha gitt feilaktige opplysninger, som gir Hagnö en samlet regning på 40 millioner svenske kroner (37,5 millioner norske kroner).

Aftonbladet har ikke lyktes med å få en kommentar fra Hagnö.

Blant Sveriges rikeste

Felix Hagnö grunnla det digitale annonseselskapet Tradedoubler sammen med Spotify-gründer Martin Lorentzon i 1999. Ifølge Dagens Industri var han blant de første som investerte i Spotify, og han skal ha fått ti prosent av selskapet for ti millioner svenske kroner. Da Spotify gikk på børs i New York i april 2018 var Hagnös aksjer blitt utvannet til 2,5 prosent, men fortsatt verdt omtrent 5,6 milliarder svenske kroner, ifølge DI Digital.

Høye lønninger

Det er ikke bare Hagnö som har tjent godt på Spotify. I en post på Instagram påpeker den svenske artisten Lisa Nilsson at fire av de fem som tjener best i Sverige i 2018 var sjefer i streaming-tjenesten.

I Instagram-innlegget etterlyser artisten avkastning på det hun oppgir til å være millioner av strømminger på plattformen. Overfor Aftonbladet oppgir artisten at hun tjener to svenske øre per avspilling, og at hun tjener omtrent 80.000 i året til sammen på plattformen.

– Jeg tjener så lite på Spotify at jeg ikke engang regner det inn i mine årsbudsjetter. Det blir snarere en overraskelsesbonus. Min trygge inntekt har jeg fra å stå på scenen, sier Nilsson til den svenske avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.