Musikktjenesten Spotify er en av de store trendsetterne på nettet for tiden. Selskapet tilbyr en enorm katalog av musikk som man kan spille av, men ikke laste ned, på sin pc. For å bruke tjenesten må man være medlem, enten gjennom et gratis, reklamefinansiert abonnement eller ved å betale 99 kroner i måneden.

Platebransjen er ikke kjent for å snu seg raskt med nye teknologier og trender. De har ligget i harde kamper med fildelere verden over som mener bransjen er for sidrompet i sine forretningsmodeller.

Derfor har det vakt mye nysgjerrighet når tjenester som Spotify og norske Wimp kan tilby musikken gratis for kundene med plateselskapenes velsignelse.

Svaret er aksjer, skriver Computersweden.

Spottpris
Plateselskapene Sony BMG, Universal Music, Warner Music, EMI og Merlin har vært med siden begynnelsen og fikk tilsammen kjøpe 18 prosent av aksjene i Spotify for den nette sum av 100 000 svenske kroner.

Selskapet er i dag verdsatt til to milliarder svenske kroner, noe som gir plateselskapene en andel på 360 millioner kroner. Det er riktignok bare på papiret. Spotify sliter med inntektene og rekrutteringen av annonsører og betalende medlemmer har vært lavere enn håpet.

Selskapets drift er sikret av kapital fra blant annet Northzone Ventures, SBH Kapital og nå nylig også fra Li Ka-shing, en Hongkongbasert investor.

De to største aksjonærene i selskapet er grunnleggerne Daniel Ek og Martin Lorentzon som tilsammen eier 51,9 prosent av aksjene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.