Funcom la i dag frem resultater for første kvartal 2013, og kunne presentere et syltynt overskudd, i praksis et nullresultat. Det er normalt ikke så mye å juble for, men når resultatet året før var minus seks millioner dollar er dette en solid forbedring. Aksjen steg tidligere i dag hele 25 prosent, og er fremdeles opp over 20 prosent.

- Det er ikke min jobb å spekulere i aksjekursen, men det er hyggelig for investorene at aksjekursen går oppover, sier administrerende direktør Ole Hamran Schreiner til DN.no.

Kutt
Funcom har vært gjennom en svært tøff periode etter at storspillet The Secret World floppet. Det medførte en kraftig restrukturering.

- Restruktureringsprosessen vi har vært gjennom gir resultater, spesielt på kostnadssiden. Vi kom i havn med prosessen i midten av mai og klare for å ta på oss nye oppgaver, mener Schreiner.

Mye mindre selskap
Funcom har tidligere satset på flere store lanseringer, som har tatt år å utvikle og kostet titalls millioner. Schreiner forteller at selskapet nå fokuserer på mindre spillprosjekter med kortere utviklingsløp, samt på utvikling på oppdrag fra andre selskaper.

Selskapet har vært igjennom en tøff prosess, der store deler av staben har blitt kuttet. Reduksjonen har vært på hele 72 prosent siden Schreiner overtok i juli i fjor.

- Vi er et mye mindre og dynamisk selskap, sier Schreiner, som mener mange av spillsuksessene i det siste har kommet fra mindre utviklingsteam

- Hva forventer du fremover?

- Tallene sier sitt. Vi ser for oss at effekten av restruktureringsprosessen vil slå inn for fullt i andre kvartal så operasjonelle kostnader vil gå ned. Vi forventer også inntekter vil gå litt nedover frem til vi lanserer noe nytt. Vi har tro på det vi driver med, og på sikt vil dette gi positive resultater.

Langt igjen
På tross av oppgangen etter dagens resultater er det langt igjen til aksjekursen selskapet hadde for ett år siden. Dagens kurs er hele 87 prosent under samme dag i fjor.

Men for aksjonærer som kom inn som eiere for en måned siden har oppgangen vært på over 30 prosent.

Les også: Funcom i taket på Oslo Børs

<b>Funcom gikk i null</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.