Oppfinnelser og innovasjoner får en stadig større del av unge menneskers liv. Det er en av konklusjonene lederne ved innovasjonsprogrammet Lemelson-MIT ved prestisjeuniversitet MIT i delstaten Massachusetts trekker etter å ha spurt 16-25-åringer om deres syn på nyvinninger og hvilke oppfinnere de betrakter som de viktigste i historien.

Årets undersøkelse konkluderer med at den oppvoksende generasjonen er svært klar over hvor viktig oppfinning og innovasjon for deres egne liv og for landets økonomi, skriver innovasjonsprogrammet i en pressemelding.

Det kan være årsaken til at både Apple-gründer Steve Jobs og Facebook-skaper Mark Zuckerberg begge har kommet med på listen over de frem største.

40 prosent av respondentene innrømmet i undersøkelsen at de ikke klarer å forestille seg livene sine uten ny forbrukerteknologi som smartmobiler og nettbrett.

Dette til tross; den største oppfinneren er fortsatt Thomas Edison i følge ungdommene. Han fikk 54 prosent av stemmene. På andre plass med 24 prosent havner nylig avdøde Steve Jobs. Gjennom Apple definert Jobs på mange måter hvordan flere generasjoner mennesker konsumerer massemedier og kommuniserer med hverandre.

Alexander Bell, som muligens feilaktig har blitt oppfattet som mannen som oppfant telefonen, kom på tredjeplass med 10 prosent av stemmene.

Marie Curie kom på neste plass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.