Et angrep på en georgisk bruker med kontoer på Twitter, Facebook, LiveJournal, Google Blogger og YouTube fikk Twitter til å bryte sammen torsdag kveld. Problemene fortsatte utover natten.

Samtidig angrep
Brukere over hele verden hadde store problemer med å få tilgang til tjenesten og angrepet skapte også problemer for de andre sosiale nettverkene. Dette er en form for angrep der en server bombarderes med henvendelser for å få den til å bryte sammen.

Bloggeren som har brukernavnet "Cyxymu", navnet på en by i Georgia, ble samtidig angrepet på alle steder han hadde brukerkontoer, men det gikk verst utover Twitters 45 millioner brukere.

- Det var et samordnet angrep over et bredt spekter av tjenester i et forsøk på å stoppe stemmen hans fra å bli hørt. Vi etterforsker nå kilden til angrepet og vi håper vi vil være i stand til å finne de som står bak angrepet for å gjøre tiltak mot dem hvis vi kan, sier sikkerhetssjef Max Kelly i Facebook til CNET News .

Konflikt om Abkhasia
I følge kilder NYTimes har snakket med, har angrepet bakgrunn i konflikten mellom Russland og Georgia om Abkhasia.

- En side kom med propaganda, den andre siden oppdaget dette og bestemte seg for å angripe, sier sikkerhetsdirektør Bill Woodcock i Packet Cle#229 House, en ideel organisasjon som overvåker trafikken på internett.

Abkhasia ligger ved Svartehavet, i grenseområdet mellom Russland og Georgia og var gjenstand for en væpnet konflikt fra 1992-93. Abkhasia er en de facto selvstendig republikk innenfor grensene til Georgia, ifølge Wikipedia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.