- Dotcom, liksom? He, he, jeg var litt nervøs for hvordan det skulle ta seg ut med «it-gründer Stordalen». Men dette er ikke en dot-com-boble. Under dot-com-boblen i 2000 dreide det seg bare om drømmer, ikke substans. Jeg vet jeg har et bunnsolid system, sier Petter Stordalen til Dagens Næringsliv.

Datasystemet Stordalen snakker om, er hans egen Cenium-system, utviklet over det siste tiåret for å drive rundt 170 Choice-hoteller i Skandinavia.

- Kan bli kjempesvært
Nå mener han tiden er kommet for å videreselge systemet i verdens største hotellmarked.

- Dette kan bli kjempesvært, sier Stordalen.

15 mennesker er allerede ansatt i Las Vegas, og Stordalen vurderer å hente inn 100 millioner kroner til satsingen hvis alt går etter planen.

Cenium-systemet er basert på Microsoft-plattformen Navision, og er etterhvert bygget ut til å omfatte alt fra hotellbooking, til styring av lønn, lojalitetssystemer, bemanningsbehov, konferansevirksomhet og restaurantdrift.

Stordalen hevder komplekse hoteller kan senke sine kostnader knyttet til drift av styringssystemer med en tredjedel ved å bruke hans system.

Har brukt 150 millioner
- Da vi startet for ti år siden, ville vi ha et system som passet oss. Vi hadde fordelen av å starte med blanke ark. Så fant vi et selskap på Island som hadde et system som så ut til å passe. Vi kjøpte det i 2000, sier Stordalen til Dagens Næringsliv.

I etterkant mener Stordalen at konsernet hans har spyttet inn 150 millioner kroner på å utvikle Cenium.

- Hvis vi lykkes med å få gjennombrudd i det amerikanske markedet - og det kan skje i løpet av uker - vil det være det mest overraskende jeg noensinne har opplevd i business.

Stordalen er så langt i prosessen med en stor hotellkjede han ikke vi si navnet på at han holder det for relativt sannsynlig at han får en avtale.

Les også: HP-sjef må gå etter juks (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.