– EU skal uansett ikke fjerne dette direktivet, men justere det i forhold til de erf#229er man har gjort. Det kan gå ett til to år før det reviderte direktivet blir innført, og i den perioden vil Norge være i traktatbrudd i forhold til EU, sier Støre.

Mandag møtte utenriksministeren til høring om datalagringsdirektivet i utenriks- og forsvarskomiteen. Temaet var selve innlemmelsen i norsk lovverk og muligheten for å bruke reservasjonsretten. Senere på dagen skulle transportkomiteen holde en bred høring om selve substansen i direktivet.

– Vi har ikke opparbeidet oss noen slags konto gjennom 17 år ved ikke å bruke reservasjonsretten, sa Støre.

Han la til at han er uenig med dem som sier at datalagringsdirektivet er i utkanten av EØS-avtalen og at konsekvensene ved å bruke reservasjonsretten blir små.

– Våre teleoperatører vil merke at denne delen av EØS-avtalen blir satt ut av drift, sa Støre.

Han mener direktivet er i overensstemmelse med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen og viser til at 27 EU-land, kjernelandene i Europarådet, har funnet å godta direktivet.

– For Norge å stille seg utenfor dette, vil sende uheldige signaler langt ut over det som har med teletrafikk å gjøre. Den mest tankevekkende konsekvens av å bruke reservasjonsretten er de vanskeligheter våre politimyndigheter vil stå overfor, advarte Støre. (©NTB)

Les også:

<b>Håper på Norges første EØS-veto</b>

<b>- Da er jeg ferdig med Høyre</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.