Bokhandel-giganten Amazon gjorde seg før helgen til latter i en tabbe av poetiske dimensjoner.

I forrige uke oppdaget Amazon at en leverandør av elektroniske bøker hadde solgt to rettighetsbelagte bøker. Amazon tilbyr den mobilbaserte eboken Kindle og sørget for at bøkene ble slettet fra brukernes Kindle-leseplater - uten å så mye som å spørre eller informere om hva de gjorde.

Men her er vrien som gjør at denne historien kvalifiserer som eksempel i alle ordbøker under oppslagsordet ironi.

De to bøkene Amazon slettet var av George Orwell, og den ene var boken «1984»...

For ordens skyld - «1984» er den dystre fremtidsromanen er hovedpersonen Winston Smiths jobb å slette eller forfalske historisk informasjon som Storebror ikke tolererer. Det er for øvrig fra denne boken uttrykket «Storebror ser deg» kommer fra.

Nyheten om at Amazon har slettet betalte ebøker på hundrevis av e-boklesere uten å hverken spørre eller advare på forhånd, har i helgen gått sin seiersgang på internett, men har også vekket raseri og spørsmål ved eierskap til elektroniske varer.

Amazon endrer nå sine systemer og lover å ikke lenger slette folks bøker på denne måten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.