Det norske-svenske teknologiselskapet Tibber har opplevd en stor tilstrømning av kunder under koronakrisen og økende inntekter, skriver Dagens Industri.

Tibber har utviklet en app som automatisk bytter strømprodusent og lar deg styre strømforbruket ditt for en fast pris.

I tredje kvartal har omsetningen økt med 21 prosent til over 189 millioner kroner svenske kroner, ifølge avisen. Det tilsvarer 200 millioner norske kroner

Samtidig leverer Tibber i tredje kvartal selskapets første kvartal med overskudd siden starten, ifølge avisen. I tredje kvartal endte brutto driftsresultat, altså resultatet fra den rene driften av selskapet, på rundt 6,1 millioner norske kroner etter dagens kurs, sammenlignet med et negativt resultat på fire millioner i samme periode i fjor.

Tjent godt i koronakrisen

Det gode resultatet henger sammen med at nordmenn og svensker har brukt mer penger på hjemmene sine istedenfor å reise under koronapandemien, samt at selskapet har redusert investeringstakten, sier gründer og daglig leder Edgeir Vårdal Aksnes til Dagens Industri.

– Vi var spente på hvordan utviklingen skulle se ut i sommer og tidlig høst. Strømprisene har vært eksepsjonelt lave, samtidig som verden har vært i en pandemisituasjon. Til tross for det har det vært en fantastisk utvikling der vi nå når 180.000 brukere, sier Aksnes til avisen.

Aksnes startet selskapet sammen med Daniel Lindén i 2015.

Økte staben med 50 prosent

I fjor firedoblet nesten selskapet omsetningen til 244 millioner kroner, selv om de endte med et underskudd på rundt 21 millioner kroner. Det begrunnet Aksnes med investeringer i utvikling og for å øke salget, ovenfor DN.

– Vi har en god pengekasse, og kunne snudd og gått i pluss, men det ville gått ut over veksten, sa han til DN i april.

I vår og i sommer har Tibber økt bemanningen med nesten 50 prosent, mens andre bedrifter måtte nedbemanne som følge av koronakrisen.

– Vi var veldig spente, og merket det i noen få dager, men så tok det seg opp og vi vokste videre, sa han videre.

Vant Stordalen-konkurranse

Tibber ble kjent da de vant Petter Stordalens gründerkonkurranse i 2016. Appen ble lansert året etter.

Ifølge aksjonærlistene eier Stordalen 14,21 prosent av Tibber.

I fjor fikk de med seg det amerikanske investeringsfondet Founders Fund på laget, da selskapet hentet inn 100 millioner kroner. Founders Fund er kjent for å ha tidlig gått inn i selskaper som Facebook, Spotify og Airbnb.

Selskapet har hovedkontor i Førde, og er også på plass i Sverige og Tyskland. Aksnes sier til Dagens Industri at de planlegger å ekspandere til tre nye land i løpet av de 18 neste månedene. De testlanserte Tibber i Frankrike, Spania, Nederland, Danmark og Finland i sommer.

Ifølge Aksnes er ekspansjonen viktig for å lykkes med prognosen om en omsetning på rundt 1,6 milliarder kroner ved utgangen av 2021. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.