Facebook har det siste året flere ganger blitt stemplet som for ukult for ungdommen. Heldigvis for Facebook skal det være foreldregenerasjonen som har skylden – de bruker tjenesten for mye, og ungdommen søker derfor til steder der de kan være i fred. Når Facebook senere i dag legger frem kvartalstall er det ventet at alt på stell.

Selskapet er ventet å rapportere et hopp i nettoresultatet på 40 prosent til 706 millioner dollar, sammenlignet med samme kvartal i fjor, skriver Ibitimes.com, som viser til en spørrerunde Thomson Reuters har gjort blant analytikere.

Ikke døende
- Ro dere ned. Facebook er ikke døende, lyder tittelen på en artikkel hos Forbes.com.

Facebook har innrømmet at de mister noen unge brukere, men Forbes.com påpeker at 89 prosent av amerikanere mellom 18 og 24 år fremdeles brukte tjenesten i november. Ingen andre sosiale nettverk ligger over 52 prosent i denne målingen.

Facebook eier dessuten Instagram, som fremdeles er en vinner blant ungdommen.

Mobilopptur
Mens mobil lenge var et problemområde for Facebook, er det nå virkelig fart i disse inntektene.

- Facebooks fremgang hos annonsørene har bygd seg opp gjennom fjerde kvartal, skriver analytikere i iStock i et notat, melder Ibitimes.com.

De mener selskapet kan vise til økende antall klikk på annonser per besøkende, og at de fremdeles tjener mindre enn konkurrentene i forhold hvor mye tid folk bruker på tjenesten. Det åpner for videre vekst.

Facebook legger frem kvartalstallene klokken 23:00, norsk tid.

Les også: Overvåkingen i 2014: Billig, grenseløs og treffer alle

Knalltall for spillgigant

Apple stupte på skuffende salg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.