Bildedelingstjenesten Instagram, med over en halv milliard daglige brukere, opplevde to problemer i helgen.

Den mest alvorlige er at et mindre antall passord kan være lekket som følge av en feil i funksjonen som lar brukerne laste ned alle sine brukerdata fra Instagram. Feilen besto i at brukernes passord ble inkludert i lenken man følger for å laste ned dataene.

En talsperson for Instagram sier til The Verge at feilen er rettet og har rammet «et lite antall brukere». Disse skal være varslet om at de bør slette nettleserhistorikken sin og bytte passord.

Ifølge Instagram skal feilen kun ha vært aktuell i en begrenset tidsperiode og passordet skal kun ha vært synlig for brukeren selv. Det var kun mulig å få lest av passordet dersom uvedkommende hadde tilgang til en pålogget konto. Det kan likevel ikke utelukkes at data kan ha havnet på avveier.

I tillegg rapporterte en rekke brukere av Android-telefoner at de ikke fikk tilgang til Instagram i helgen. Også denne feilen er rettet ifølge Instagrams talsperson. Det er ikke bekreftet eller avkreftet om de to feilene har noen sammenheng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: