Fredag ble det kjent at John Markus Lervik går fra Microsoft etter regnskapsrotet i Fast.

Les også: Lervik ferdig i Fast

Tidligere teknologidirektør Bjørn Olstad (44) utpekes som Lerviks arvtaker. Han var i sin tid den yngste professoren ved NTNU og har svært tung teknologikompetanse.

- Jeg har en mastergrad i matematikk og en doktorgrad i databehandling fra Trondheim. Etter det ble jeg professor ved NTNU på Institutt for informasjonsteknologi og datavitenskap, sier han til Dagensit.no.

Dagensit.no intervjuet Olstad på Fast Forward -konferansen 2006 i Miami. Se det teknologitunge innslaget her (gammel Video-avspiller).

- Microsoft velger teknologi-ledere
Før Olstad startet i Fast, jobbet han som forsker og deretter forskningsdirektør i selskapet Vingmed, som senere ble oppkjøpt av General Electrics. Der var han inntil Fast fikk fatt i ham i år 2000.

- Siden da har jeg mesteparten av tiden ledet teknologien i Fast, sier Olstad.
Han er fortsatt professor II ved NTNU og ser ingen grunn til å slutte med det selv om han nå inntar sjef-stolen i søkeselskapet.

- Hvorfor ble du utpekt til denne jobben?

- Jeg vil håpe at det er fordi jeg har vært med på å lage teknologiplattformene og har presentert teknologien til kundene i Fast. Microsoft er et selskap som setter stor pris på teknologitunge mennesker, og de har kanskje en større tendens til å velge ledere fra den tekniske siden enn andre.

Olstad vil ikke uttale seg om når lederskiftet var et faktum, ei heller om omstendighetene rundt Lerviks avgang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.