Amazon-gründer Jeff Bezos feiret USAs nye president Joe Biden og visepresident Kamala Harris i en instagrampost like etter at seieren var sikret. Her skriver han at dette signaliserer at «enhet, empati og anstendighet ikke karakteriserer en svunnen tid».

Bezos og Donald Trump har lenge hatt et dårlig forhold til hverandre:

Donald Trump mener det blir valgjuks når stemmesedler sendes per post. Han brukte dette etter valget i 2016 som forklaring på at Hillary Clinton fikk 2,9 millioner flere stemmer enn Trump, og har ikke endret mening.

– Poststemmer vil føre til massiv juks og valgsvindel i 2020, gjentok Trump nylig på Twitter, og det står han ved – selv etter nederlaget lørdag.

Presidenten har riktig nok aldri lagt frem bevis som underbygger påstanden, men har likevel sådd tvil om han vil godta et tap i valget.

Trumps kritikere mener motstanden mot postvesenet også handler om hans motvilje mot Jeff Bezos, som eier Amazon og den Trump-kritiske avisen Washington Post. Postvesenet leverer pakker for Amazon – altfor billig, ifølge Trump, som mener pakkeportoen bør firedobles.

Derfor hadde Bezos god grunn til å juble nå som det er klart at Donald Trump må gå av som president.

Gleder seg over ny president

Han er ikke den eneste teknologitoppen som nå hyller Joe Biden og Kamala Harris.

Microsoft-grunnlegger Bill Gates har lenge kritisert Donald Trumps håndtering av koronakrisen. Nå sier han ifølge CNBC at han ser frem til å jobbe med en ny administrasjon og ledere på begge sider i Kongressen som kan få pandemien under kontroll.

Microsofts president Brad Smith gratulerer Biden og Harris i en bloggpost og skriver at han nå håper at landet kan bli gjenforent som en enhet.

– Vi må bygge nye broer for å tette gapet som har delt oss, skriver han.

Facebook-topp Sheryl Sandberg er også ute med gratulasjoner, selvfølgelig på Facebook:

– Etter noen lange dager vet vi nå at Joe Biden vil bli vår nye president, og for første gang på 231 år vil vi få en visepresident som er en svart og sørasiatisk amerikansk kvinne som er datter av immigranter. Noen ganger tar Amerika et stort skritt fremover for å skape en regjering som reflekterer hvilket mangfoldig land vi lever i. Dette er en av de dagene, skriver hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.