Facebook leverte i fjerde kvartal en omsetning på 16,9 milliarder dollar, mot analytikernes forventning på 16,4 milliarder dollar, ifølge FactSet.

Facebook-aksjen spratt opp syv prosent etter at selskapet onsdag kveld leverte bedre resultater enn forventet for fjerde kvartal. Teknologiselskapet fikk et resultat per aksje på 2,38 dollar, mot det forventede resultatet på 2,19 dollar per aksje.

Antall daglige og månedlige brukere endte nøyaktig som analytikerne hadde spådd på forhånd, på henholdsvis 1,52 milliarder og 2,32 milliarder brukere. Det tilsvarer en brukervekst på 9 prosent fra året før.

Selskapet økte omsetningen i fjerde kvartal i 2018 med 30 prosent, sammenlignet med samme kvartal i 2017 da Facebook hadde en omsetning på 12,97 milliarder dollar. Totalt for 2018 endte selskapet opp med en omsetning på 55,8 milliarder dollar, opp 37 prosent fra 2017.

Ny skandale

Teknologiselskapet var i 2018 rammet av en rekke skandaler, særlig knyttet opp til personvernsspørsmål.

Og dagen der selskapet skal rapportere sine resultater for fjerde kvartal, startet ikke noe bedre: Nettstedet Techcrunch avslørte nemlig at Facebook har betalt en rekke brukere mellom 13 og 35 år 20 dollar i måneden for å suge til seg all informasjon som foregår på deres smarttelefoner, gjennom et program kalt «Research».

Dette har ifølge Techcrunch skjedd gjennom tredjepartsselskaper, for å skjule Facebooks involvering. Årsaken til at Facebook gjorde det på den måten, er ifølge Techcrunch for å omgå Apples retningslinjer i AppStore - fordi praksisen var et brudd på disse retningslinjene.

I en uttalelse skriver Facebook at det har lagt ned Research-appen på Apples operativsystemer. Samtidig gjorde Apple det klart at selskapet uansett ville utestengt appen.

Steg etter forrige rapport

Da selskapet i slutten av oktober rapporterte tall for tredje kvartal, steg aksjen opp fem prosent etter at det leverte bedre resultater enn markedet ventet.

Men under markedsuroen i desember falt selskapets aksjekurs ned til under 125 dollar per aksje - et nivå Facebook-aksjen ikke har vært på siden januar 2017.

To av de store teknologiselskapene har levert kvartalsrapporter de siste ukene: Apple og Netflix.

Apple leverte i går tall som viste at selskapets omsetning faller med fem prosent, blant annet grunnet svakere salg i iPhone.

Netflix skuffet markedet da det la frem tall 18. januar. Strømmetjenesten fikk nemlig færre nye abonnenter enn ventet i fjerde kvartal i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.