Play Magnus har produsert tre apper som lar brukere teste sine ferdigheter mot verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen (27).

I fjor tredoblet selskapet underskuddet. Play Magnus fikk et negativt resultat før skatt på nærmere ni millioner kroner i fjor, en forverring av underskuddet på drøyt 2,7 millioner året før.

Samtidig er omsetningen halvert. I 2016 besto den totale omsetningen i selskapet av salgsinntekter på 3,9 millioner kroner. I fjor var omsetningen nede i 2,1 millioner kroner, hvorav 1,8 millioner kroner kom fra salgsinntekter.

– Fokuset vårt i 2017 har vært på utvikling– og ikke inntekter. Vi har brukt masse penger på tjenesten og strategier. Dermed har vi hatt høyere kostnader på grunn av økt utviklingstrykk og utvikling, forklarer styreleder Anders Brandt i Play Magnus.

Nedskriver verdier

Egenkapital var ved årets utløp på 17,5 millioner kroner, etter at underskuddet ble fratrukket en overkurs på 24,1 millioner kroner.

Selskapet nedskrev verdier for snaut 3,4 millioner kroner i fjor.

Magnus Carlsens selskap Magnuschess as eier 46 prosent av selskapet, der også Idekapital as og Carlsens manager Espen Agdestein er store eiere med henholdsvis 13,4 og 11,5 prosent.

Fortsetter å hente millioner

Play Magnus har de siste årene sett seg nødt til å hente penger ved flere anledninger.

Sist i juni skrev DN at selskapet nå henter 38,5 millioner kroner i en emisjon delt i tre transjer. Største bidragsyter er den profilerte investoren Kjetil Myrlid Aasen, som går inn med 20 millioner kroner i app-selskapet.

– Det er et stort urealisert potensial knyttet til å kommersialisering av sjakk. Play Magnus har en god mulighet til å ta en ledende rolle i denne prosessen, sa Aasen til DN i juni.

Også Tine-konsernets pensjonskasse, MP Pensjon, som har vært med på eiersiden i flere år, investerer 7,7 nye millioner i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.