Bård Anders Kasin var største eier i The Future Group sammen med medgründer Jens Petter Høili. Han måtte på dramatisk vis forlate ledelsen av selskapet i vår, da en investorgruppering bestående av blant andre John Fredriksens Geveran Trading, Morten Angelils Eltek Holding og Per Magne Jensens Biovisjon reddet The Future Group fra døden.

Det skjedde etter at selskapet hadde satset over 500 millioner kroner på tre år – uten å lykkes med satsingen på programkonseptet Lost in Time og teknologien selskapet ønsket å bli verdensledende på.

På sine Linkedin-profiler står både Bård Anders Kasin og broren Stig Olav Kasin nå oppført som arbeidende i selskapet PortalOne inc. Førstnevnte var administrerende direktør i The Future Group inntil april, mens lillebroren var innholdsdirektør i selskapet.

– Selskapet vil arbeide med underholdningsbasert innholdsproduksjon rettet mot digitale plattformer, skriver Bård Anders Kasin i en epost til DN.

Med seg i PortalOne har de ifølge Linkedin fått med seg tre tidligere ledere fra The Future Group: Per Jørgen Østby, som var direktør for underholdning og ledet TFGs havarerte satsing på Lost in Time-konseptet i Midtøsten, samt sjef for videoinnhold, Espen Horne og kommunikasjonssjef Ingrid Williams.

– Det er dessverre for tidlig å si noe om planene for selskapet, men vi har på plass et fantastisk team med dyktige og sterkt motiverte mennesker. Vi tror at det skal komme mye bra ut av dette teamet i tiden fremover. Det er flere med fra den kreative siden, men det er litt for tidlig å gå i detaljer om hvem og hva selskapet skal drive med, skriver Kasin.

Det nystartede selskapet holder til i kontorfellesskapet Mesh i Oslo, bekrefter Kasin.

Har diskutert med The Future Group

Styreleder og medeier i The Future Group, Morten Angelil, bekrefter til DN at han er innforstått med at den ene gründeren og flere tidligere ansatte i The Future Group er i gang med et nytt selskap.

Angelil påpeker at The Future Group endret strategien i vår, fra å være en innholdsplattform basert på det selskapet kaller «banebrytende teknologi», til å bli et selskap som lisensierer ut sin teknologi til andre selskaper.

Ifølge Angelil har selskapet inngått en lisensavtale med Kasins nye selskap.

– De skal jobbe med innhold og interaktivitet, skriver Angelil i en tekstmelding til DN, før han henviser til administrerende direktør Halvor Vislie i The Future Group.

Vislie sier til DN at The Future Group har gått helt bort fra å ta innholdsrisiko – som man gjorde blant annet med Lost in Time.

– Vi legger nå kreftene på lisensiering av vår verdensledende produksjonsteknologi og tilbyr kreative tjenester for å understøtte dette. Mitt inntrykk er at PortalOne har lyst til å satse på innhold. Vi har ingen formelle avtaler med PortalOne nå, men vi har hatt diskusjoner om hvordan vår teknologi kan passe inn i det de ønsker å skape, sier Vislie.

Han ønsker sine tidligere kolleger lykke til.

– Men jeg vet foreløpig lite om hvilke planer de har, sier han.

Kasin bekrefter at PortalOne vurderer et samarbeid med The Future Group.

– TFG har verdensledende teknologi for virtuell studioproduksjon og fortsetter å få internasjonal oppmerksomhet for denne. Vi ønsker å benytte de beste teknologiene i vår kreative utvikling. Både TFG og PortalOne ser potensielt gode synergier ved samarbeid, skriver han.

Oppmerksomhet fra hele verden

Vislie sier at The Future Group har gjennomført betydelige kostnadskutt og kommet lenger i restruktureringsprosessen enn selskapet først la opp til.

Selskapets teknologi gikk for noen uker siden viralt, da det ble delt videoer på sosiale medier av den amerikanske tv-kanalen Weather Channels' værmeldinger under orkanen Florence i USA.

The Future Group ble blant annet nevnt i en artikkel teknologinettstedet The Verge skrev om dekningen – mens talkshowvert Stephen Colbert tullet med grafikken i et innslag på programmet Colbert Report.

– Det er helt fantastisk for en norsk start-up å få den type oppmerksomhet fra stort sett alle verdenshjørner. Antallet innkommende telefoner har steget ganske betraktelig siden dette gikk viralt, og som et resultat har vi mange interessante samtaler med noen veldig store internasjonale aktører, sier Vislie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette tvitret Trump etter Kavanaugh-høringen
Den amerikanske presidenten raskt ute for å vise hvem som hadde hans fulle støtte.
00:39
Publisert: