USA erklærte onsdag innføring av 25 prosent ekstra toll på varer fra Storbritannia, Italia, Spania, Østerrike, Tyrkia og India.

Men straffetollen ble umiddelbart suspendert for en periode på seks måneder. USAs handelsrepresentant Katherine Tai sier det skal gjøres nye forsøk på å nå frem til en forhandlingsløsning.

De nye tollsatsene vil til sammen omfatte varer til en verdi av over 16 milliarder kroner. Britiske klær og italienske håndvesker er blant varene som vil bli rammet.

Forhandlinger pågår

Bakgrunnen er at de seks landene har innført nye skatter på digitale tjenester. USA mener disse i urimelig grad rammer store amerikanske selskaper som Google, Amazon og Facebook.

Tidligere har USA varslet straffetoll mot Frankrike, men også denne er inntil videre suspendert.

Amazon dropper marihuana-testing
Tirsdag sa Amazon at de vil slutte å sjekke jobbsøkere for marihuana. Selskapet er USAs nest største arbeidsgiver, etter Walmart, og foretar endringene mens mange delstater legaliserer cannabis eller innfører lover som forbyr arbeidsgivere å teste for stoffet.
02:03
Publisert:

Det pågår internasjonale forhandlinger med mål om en felles løsning på skattlegging av digitale tjenester. Både digitalskatt og USAs forslag om en internasjonal minstesats for selskapsskatt skal drøftes på et møte for G7-landene senere denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.