"Høye marginer og fortsatt vekst" er tittelen Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas valgte på rapporten for selskapets tredje kvartal.

Den meldingen skulle først vært sluppet onsdag morgen klokken 7:00, men gikk ut tirsdag klokken 18:30, ved en "inkurie" som Telenor melder i en senere børsmelding. Selskapet melder at de er tilgjengelige for kommentarer fra klokken 07:00 onsdag morgen.

Google gjorde for øvrig en nesten identisk tabbe før de nylig skulle legge frem sine resultater.

Telenor melder om konsolidert omsetning på 25,3 milliarder, og driftsresultat på 5,1 milliarder kroner. Resultat før skatt ble 5,6 milliarder kroner. Dette er langt sterkere enn analytikerne forventet.

Organisk vekst lander på tre prosent, mens kontantstrømmen fra driften er 5,5 milliarder kroner.

Baksaas er fornøyd.

- Med fortsatt vekst raskere enn våre konkurrenter og forbedret driftseffektivitet sikter vi mot en kontantstrøm fra driften på mellom 28 og 30 milliarder kroner i 2015, skrive Baksaas i meldingen.

- Da skaden først var skjedd...
Da skaden først var skjedd og tallene ute, var det ingen vei tilbake, forteller kommunikasjonsdirektør i Telenor, Pål Kvalheim.

- Vi valgte i samråd med børsen å la tallene ligge ute. Ellers kunne noen ha sett dem og andre ikke, sier han.

Han er glad det skjedde etter at handelen var stoppet for dagen.

- Det er uheldig, og vi skal gå gjennom rutinene så det ikke skjer igjen, sier Kvalheim.

- Var det en manuell feil eller systemfeil som førte til publiseringen?

- Som alle som jobber med it vet, er det stort sett mennesker som gjør feilene, sier Kvalheim

Rekordtall i Norge
Telenor rapporterer om lønnsom vekst i Serbia, Sverige og Thailand, mens selskapene i Ungarn og Bangladesh preges av problemer med teleregulering. Markedet i Bangladesh preges også av tøff konkurranse, noe som også preger Danmark, ifølge Telenor.

Telenors norske del leverer solide tall, med omsetningsvekst på hele 7 prosent og en særdeles solid EBITDA-margin på 46 prosent. Dette kan tyde på at selskapets omlegging i fjor til fastprispakker med inkludert data har lønt seg.

Telenor vil ikke kommentere tallene før i morgen tidlig.

- Meget solid
- Hovedinntrykket er at dette er meget solid, sier Harald Øyen, analytiker i SEB Enskilda. Han trekker særlig frem utviklingen innen mobil i Norge som svært positiv.

Tidspunktet tallene ble publisert på var den ene overraskelsen, påpeker Espen Torgersen i Carnegie.

- Det som overrasker dette kvartalet er Norden. Norden er bra, mens Asia er under pari, sier han, og påpeker at dette ikke er vanlig.

Han mener tallene er bra, men påpeker at guidingen er noe justert. Investeringer som andel av salg er justert opp i øvre del av intervallet fra 11 til 12 prosent, og forventet organisk vekst er justert fra over fire prosent til rundt fire prosent.

Usikkerhet preger selskapet
Telenor-aksjen har gått solid opp siden sommeren, men falt noe de siste dagene før presentasjonen av tredje kvartalstallene.

Usikkerhet rundt selskapets satsinger i India og Russland preger stadig selskapet.

Før presentasjonen anbefalte bare tre av tolv analytikere kjøp av aksjen, ifølge estimater SME og TDN Finans har hentet inn. Åtte hadde en nøytral anbefaling, mens en anbefaler salg.