Det Telenor-eide selskapet Conax lager tekniske løsninger så tv-distributører som Canal Digital og Get kan sende innholdet sitt ut til kundene på en sikker måte.

De har i dag 300 tv-operatører på kundelisten og opererer i 80 land. Men ikke i tv-ens storstue USA.

– Vi tok 15 prosent av veksten i dette markedet i fjor og har globale leveranser. Eneste unntak er USA hvor markedet kontrolleres av noen få aktører, sier Berit Svendsen, adm. dir. i Conax til Finansavisen.

Nå har Conax fått en avtale med TiVO - en kjent aktør i det amerikanske markedet for dekodere. TiVo har fått enorm suksess på grunn av sitt gode brukergrensesnitt og boksens evne til å lære seg brukerens tv-vaner og gjøre opptak automatisk.

Standardiserer
Conax og TiVo skal sammen utvikle en plattform for å distribuere tv på en sikker måte. I tillegg skal de standardisere distribusjon av filmleie over tv-nettet, såkalt video-on-demand.

– I dette markedet eksisterer det ingen etablerte standarder slik det gjør i normal kringkasting. Derfor er utvikling av tjenester for bestilling av enkeltfilmer og programmer komplisert og dyrt, sier Svendsen til Finansavisen.

Svendsen sier videre at bransjen har reagert positivt på samarbeidet og at det er stor interesse for standardiserte løsninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.