Telenor er i samtaler med Tata Teleservices for å slå sammen selskapenes to virksomheter i India.

Det opplyser tre ikke-navngitte kilder med kjennskap til saken til Bloomberg News.

En fusjonert enhet vil bli Indias fjerde største telekomoperatør basert på antall kunder.

-Telenor kommentarer aldri på rykter eller spekulasjon, sier pressetalsperson for Telenor Asia, Glenn Mandelid, til nyhetsbyrået.

NTT DoCoMo med
Japans NTT DoCoMo, som eier 26 prosent i Tata teleservices, vil sannsynligvis forbli en aksjonær i den kombinerte enheten, ifølge en kilde.

- Vi kommer til å opprettholde vår andel for nå, sier NTT DoCoMo-talsperson Junpei Toya til byrået. Toya ønsket ikke å kommentere utsiktene til en fusjon mellom de to virksomhetene.

Ifølge avtalen kan Telenor få opsjon til å kjøpe ut det japanske selskapet i løpet av at noen få år, ifølge en kilde.

Avhengig av nye regler
En eventuell avtale mellom de to selskapene er avhengig av hvorvidt de nye reglene i India vil kreve at den fusjonerte enheten må levere tilbake oppstartsspektrum, ifølge kildene.

Med på auksjonen
Telenor bekreftet12. november at selskapet vil delta i 1800 MHz-auksjonen i India som startet samme dag.

Les: Telenor blir med på auksjon i India

Les også: Indisk milliardær satser på Telenor i India (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.