Styret i Telenors indiske datterselskap Uninor har godkjent en auksjon av hele virksomheten. Det fremgår av en annonse i Financial Express, ifølge Bloomberg News onsdag. Salget er fremtvunget av en dom som vil frata selskapet alle deres mobillisenser i landet.

- Styret i Uninor har en måned igjen før lisensen går ut. Etter dette er verdien i selskapet null. Styret har sagt at den beste måten å sikre verdiene for eierne er å selge innholdet i selskapet, og at den beste måten å få det til er å gjennomføre en auksjon, sier Glen Mandelid, pressetalsmann i Telenor.

Selskapet sier at det ikke kan fortsette dets virksomhet etter 7. september, som er datoen da Uninor vil miste sine mobillisenser, etter en dom fra Indias høyesterett i februar. Dommen kom i kjølvannet av en korrupsjonsskandale rundt auksjoneringen av mobillisensene i India, og Telenors partner er trukket inn i denne saken. Lisensene som kreves for å fortsette skal auksjoneres bort, og offisiell dato for auksjonen er 31. august.

Minoritetsaksjonæren Unitech har uttrykt misnøye og truer med rettslige skritt, ifølge Reuters, mens Telenor, som vil delta i auksjonsprosessen, mener dette er den beste måten å redde verdiene i selskapet og den beste måten å tilfredsstille kreditorenes krav på.

Startprisen i auksjonen settes til 40 milliarder rupi og bud søkes innen klokken 6. august. Minimumsprisen er ifølge Mandelid satt etter en banks verdivurdering, og tilsvarer 4,3 milliarder kroner.

Kjøper alt
Uninor er mobiloperatøren som Unitech og Telenor har eid sammen. Mandelid sier Telenor har vært klare på at de ikke ønsker å gå inn i den kommende lisensauksjonen med sin gamle partner. Men de har altså svært lite tid, og deres medeier Unitech har truet med rettslige skritt for å stoppe salget.

- Dere har rundt 30 dager på dere før auksjonen skal holdes, og rettsprosesser har vel en tendens til å ta lenger tid enn dette?

- Jo men etter 30 dager har selskapet ingen verdi, og man må gå ut ifra at eierne har interesse av å finne en løsning, sier Mandelid.

Han understreker at Telenors ønske er å kjøpe selskapet, ikke selge ut. Han sier dette ikke er et forsøk på å komme seg ut av India, men i prinsippet kan hvem som helst delta i auksjonen.

- Jeg vil ikke spekulere i om sjansene for at andre melder seg, sier han.

Les også: - Hadde vært greit å vært foruten 20 milliarder kroner brukt i India (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.