Selskapene inngikk i 2013 avtaler om fellesforetak innen markedsplasser på nett i Latin-Amerika og Asia. Nå selger Telenor sin eierandel på 25 prosent i OLX i Brasil og 50 prosent i Yapo i Chile, slik at Schibsted nå eier henholdsvis 50 og 100 prosent av disse selskapene.

Samtidig overtar Telenor Schibsteds andeler i tilsvarende selskaper i Malaysia, Vietnam og Myanmar. 

Telenor kjøper også ut den tredje aktøren i disse selskapene, Singapore Press Holdings, slik at Telenor nå eier 100 prosent av de ledende markedsplassene på nett i disse landene.

Schibsted betaler ut Telenor

På grunn verdiforskjellene mellom selskapsandelene vil Schibsted betale ut Telenor med 406 millioner dollar, rundt 3,4 milliarder kroner.

«Dagens transaksjon viser at vi har skapt betydelige verdier gjennom våre investeringer innen online markedsplasser. Vi har hatt et godt samarbeid med våre partnere siden starten i 2013. Vårt arbeid med å forenkle Telenor-konsernets portefølje fortsetter imidlertid, og vi ønsker nå å fokusere vår virksomhet i geografiske områder som er viktige for oss. Derfor vil vi nå konsentrere våre aktiviteter innen online markedsplasser til disse heleide selskapene i Asia», sier finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup i Telenor i en pressemelding.

Telenor, Schibsted, Naspers Ltd. og Singapore Press Holdings vil fortsette å eie selskaper i Thailand og Indonesia sammen.

Transaksjonene ventes fullført innen utgangen av juni.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: