Usikkerheten rundt Telenors videre aktiviteter i det indiske mobiltelefonmarkedet gjør at selskapet tar skriver ned de gjenværende investeringene i India med 3,9 milliarder kroner i første kvartal, melder selskapet mandag morgen.

«I første kvartal 2012 har Uninor operasjonelt utviklet seg i henhold til selskapets planer. Etter at indisk høyesterett i februar vedtok å kansellere Uninors lisenser og den indiske telekomregulatørens (TRAI) nylige anbefaling for ny auksjon av 2G-lisenser, har usikkerheten økt betydelig. Hvis forslaget fra TRAI blir vedtatt av det indiske telekomdepartementet slik det nå foreligger, vil det være nær umulig for Telenor å delta i auksjonen. Telenor arbeider imidlertid aktivt opp i mot indiske myndigheter for å få frem et akseptabelt rammeverk for videre drift», skriver Telenor i meldingen.

- Situasjonen er uoversiktlig og den rammer alle operatørene, også de største. TRAI prøver å gjennomføre mange endringer på en gang, ikke bare nye auksjoner, så ingen vet hva de må forholde seg til når TRAIs frist for å ta en avgjørelse går ut 24. mai, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Telenor til DN.no.

«Forsiktighetsprinsippet gjør at Telenor ASA har besluttet å skrive ned gjenværende immaterielle eiendeler og anleggsmidler i India med 3,9 milliarder kroner (2,6 milliarder kroner etter minoritetsinteresser). Nedskrivingen vil bli inkludert i Telenors resultater for første kvartal 2012, som legges frem 8. mai 2012. Etter nedskrivingen har Telenor ingen regnskapsmessig eksponering knyttet til India pr 31. mars 2012», skriver Telenor.

- Primært er dette en regnskapsmessig øvelse for oss, men det er jo klart at den sier mye om hva vi tror om videre drift i India på kort sikt. Det er ennå en sjanse for et indisk eventyr for Telenor, men sjansen minker, sier Odland.





Telenor har investert store summer i India, og investeringene har vært omstridt blant aksjonærer, analytikere og politikere.